Бившият административен директор на ЦСКА Милко Георгиев - е човек,

...
Бившият административен директор на ЦСКА Милко Георгиев - е човек,
Коментари Харесай

Милко Георгиев: ОПГ-то открадна титлата от ЦСКА

Бившият административен шеф на ЦСКА Милко Георгиев - е човек, чийто цялостен умишлен живот е минал под знака на любовта към армейския клуб. " Тема спорт " го потърси за коментар по отношение на края на шампионата, успеха над Левски и обстоятелството, че алените останаха единствено на точка от върха.

Г-н Георгиев, по какъв начин бихте определили с една дума края на футболния сезон в България?

- Най-точно и малко ще бъде с абревиатура - ОПГ. Казано непосредствено, " Организирана незаконна група ". Няма смисъл да влизам допълнително пояснения. Всички видяха какво се случваше на някои игрища.

ЦСКА приключи с триумф с 2:0 над Левски. Това ли е най-тъжната победа на армейците в дербито?

- Със сигурност беше една от най-емоционалните, само че да - има известна доза страдание и малко горест, тъй като фантазията бе близо, а не стана действителност.

Вие бяхте един от хората, които през акцията не се притесняваха да споделят, че играта на ЦСКА не е добра. В последния мач Саша Илич промени схемата и тимът имаше друго лице. Това ли желаете да виждате от армейците?

- Аз, както и множеството хора, които обичат ЦСКА, желая да виждам тимът да играе атакуващ и хубав футбол. За мен е необяснимо по какъв начин цялостен сезон ние нямахме отговор против тимове, които са излезли против нас с единствената концепция да се пазят. Илич беше задължен да има разнообразни разновидности, тъй като прекомерно рано ЦСКА стана прекомерно предсказуем и шансът в един миг се обръща. Така е и в спорта, и в живота!

Къде ЦСКА загуби купата? Дузпата на Турицов ли бе преломният миг? Всъщност по какъв начин е по-правилно да се каже - ЦСКА загуби или Лудогорец завоюва купата и с какво разградчани превъзхождаха алените?

- Дузпи се изпускат, това е обикновено. За мен обаче не ЦСКА загуби купата, а ОПГ-то я открадна. Дори с този си състав и при неособено прелъстителен жанр, при справедлива и почтена игра, в това число и съдийството, ЦСКА щеше да е първенец още преди месец. Задача за втори клас е да сметнеш какъв брой точки " завоюваха " от Делиормана с помощта на юноши и кашайци... Превъзходството на Лудогорец се показваше главно в другарските мачове, които изиграха те! Това АД, основано до момента в който играе първия си сезон в професионалния футбол (справка Търговския регистър), нарушавайки всички наредби на БФС, черпи повече от 12 години с цялостни шепи от уродливата система на футбола и политиката у нас.

Кои съгласно вас са отличниците и кои грешниците или по-точно длъжниците в алено през акцията?

- Харесвам доста двамата норвежци - Линдсет и Хайнц, както и Кареасо и Гарсес. За другите нямам мнение.

ЦСКА бе близо, само че съгласно вас какво би трябвало да направи още клубът и по какъв начин да надгради в спортно-технически проект, с цел да се извърши заветната цел?

- За мен като човек, израснал в този клуб, купата в никакъв случай не е била самоцел. Титлите постоянно са били функционалност на цялостна тактика и политика в клуба. Една купа повече или по-малко не е главният проблем. Стратегия, организация и най-много дълготрайна политика във връзка с школа и конструкция - това за мен е приоритет!

Вие твърдите, че стадионът е по-голям от всичко останало - не ви ли тормози това, че тимът ще стартира идващия сезон още веднъж на " Българска войска "?

- Стадионът е част от отговора на предходния въпрос - той е незаобиколим фактор в бъдещата тактика на клуба и за мен е повече от жизненоважно да имаме съвременен стадион. Това ще донесе голямо преимущество както в спортно-технически проект, по този начин и в учредителен. Стадионът е този детайл, който ще донесе добавена стойност от цялата активност на клуба. Това, че новият сезон ще стартира отново на остарялата " Армия ", не е толкоз значително и не е мотив за драми. ЦСКА ще има стадион, отговарящ на упоритостите на всички, които милеят за този клуб!

Реално видяно, ЦСКА приключва годината по същия метод, както и предходната - няма купа, няма купа, само че този път настроението в Борисовата градина е радикално друго. На какво се дължи това?

- Настроението не е каквото би трябвало, само че пътят е това. Ние сме напълно покрай това да можем да излезем от посредствеността, от безвремието, на което е жертван като цяло футболът с помощта на лицето Борислав Михайлов! Стадионът на ЦСКА, за който стана дума в предходния въпрос, е значим, само че е единствено дребна стъпка, с цел да можем да приказваме за някакво развиване на футбола у нас. Аз напълно откровено желая да видя повече нови игрища, да има естествени условия за почтена игра... Но, тази тематика сме я обсъждали и мощно се надявам ОПГ-то от Бояна да е към края си...

През пролетта, след завръщането на проведените почитатели, тимът на Саша Илич се радваше на страхотна поддръжка. Смятате ли, че е на път да се сбъдне фантазията, за която не стопира да приказва Стойчо Младенов, а точно обединен ЦСКА?

- Мечтата си той към този момент е сбъднал - пие вода от непресъхващ извор, а знаем, че от извора се пие най-добре на колене. Иначе по какъв начин се сплотява 1 с 0?

За край - по какъв начин ще коментирате насладата на почитателите на Левски и запалените фенерчета в края на дербито, когато тимът губеше?

- Феновете съумяха да потвърдят, че са носители на всички нюанси на евроатлантическите полезности, които са съвременни в последните години! Пожелавам им триумф на баража - дуел, в който те имат най-вече опит!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР