Бившия здравен министър проф. Радослав Гайдарски коментира в ефира на

...
Бившия здравен министър проф. Радослав Гайдарски коментира в ефира на
Коментари Харесай

Проф. Гайдарски за случая с починалото дете на 3 г.: Става въпрос за слаба квалификация на приемащите доктори. Ще има наказани

Бившия здравен министър проф. Радослав Гайдарски разяснява в ефира на БТВ случая с умрялото дете на 3 години.

``
реклама

" Тук не става въпрос като ти дойдат в кабинета да не повярваш, че детето е болно, а всеки доктор, който го е видял, мисля, че в случай че е в кондиция и с подготовка, би трябвало да разбере, че детето в реалност е болно. Учудвам се по какъв начин е могло да стане това нещо. Ние сме една от дребното страни в света, където има подобен елементарен достъп за всеки един болен във всяка една болница. Това се отнася в особена мощ с децата. Не съм чул до момента някой някъде да отиде някъде и да бъде върнат. Особено малко дете ", сподели той.

" Ние одобряваме по нашите закони безусловно всеки, без значение откъде е. За разлика от модерните лечебни заведения в Европа, където чакаш с дни да те одобряват, а по-късно може и с години да чакаш да те оперират. А това, че в една от лечебните заведения им споделили, че има непокътнато легло за след няколко дни - аз такова знамение, вече 54 години работя, не съм виждал. това е дете на 3 години. Доколкото разбрах, министър Кирчо Ананиев е разпоредил да се направи една инспекция, да се види кои са лекарите. Не може един доктор като види едно дете, че е болно, да го отпратиш. Уникален случай, почтено ", добави професорът. 

" Аз мисля, че тук става въпрос за слаба подготовка на приемащите доктори и за едно отношение на самите лекари към съответния случай. Самата медицина е хуманна. Това, което би трябвало да се каже в допълнение, е, че в нашето общество отсъства тази взаимност на почитание от пациентите към лекарите, което пък поражда едно негативно отношение на самите лекари към пациентите. Създава се една бездна. Трябва изрично да се потвърди какво е болестта, от какво е умряло детето, кои лекари са го преглеждали и да се вземе съответно решение. Но има и нещо друго - доста постоянно по медиите майката и бащата недоволни, идват при някои от вашите публицисти и незабавно това се разнася, макар че лекарят няма никаква виновност. Това би трябвало да спре. Има едно съмнение сред лекаря и пациента. Затова в доста случаи нашите лекари, които не са обиграни, с лека ръка отпращат пациента. Категорично ще има осъдени ", приключи някогашният здравен министър.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР