Бившия президент на Бразилия заяви, че планира да се върне

...
Бившия президент на Бразилия заяви, че планира да се върне
Коментари Харесай

Болсонаро планира да се върне следващия месец в Бразилия, за да оглави опозицията


Бившия президент на Бразилия съобщи, че възнамерява да се върне идващия месец в родината си, с цел да застане отпред на опозицията, съобщи „ Ройтерс “.

Болсонаро бе надвит на балотажа на президентските избори в Бразилия на 30 октомври от Лула да Силва. Болсонаро избяга от страната два дни преди Лула да Силва да се върне на президентския пост на 1 януари.

Болсонаро, който се откри във Флорида, кандидатства за туристическа виза и остава в Съединените щати. Той разгласи проектите си в изявление за американския закостенял ежедневник " Уолстрийт джърнъл ".

Бившият бразилски президент сподели, че още не е решил дали ще се кандидатира в бъдеще за най-висшия държавен пост.

Болсонаро призна, че на изборите през октомври не е имало фалшификации, само че добави, че " самият избирателен развой не е бил справедлив ". Той отхвърли да е изиграл роля за придружените от принуждение митинги на негови последователи.

На 8 януари - броени дни след встъпването на новия президент в служба, последователи на Болсонаро с полицията в столицата Бразилия и нахлуха в президентския замък, Националния конгрес и Федералния висш съд. По предварителни оценки в размириците са били забъркани към 5000 души.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР