Бившия лидер на САЩ Доналд Тръмп, който произнесе реч по

...
Бившия лидер на САЩ Доналд Тръмп, който произнесе реч по
Коментари Харесай

Доналд Тръмп нарича изборите в САЩ „най-важният ден в историята на Израел“

Бившия водач на Съединени американски щати Доналд Тръмп , който произнесе тирада по време на събитие , отдадено на годишнината от нападението на „ Хамас “ против Израел , съобщи през вчерашния ден, че друго идно събитие – неговото лично преизбиране или проваляне през ноември ще означи „ най-важния ден в историята на Израел “ , съобщи.

„ Вярвам, че всички вие желаете да знаете истината. Мисля, че и вие вярвате в това. Ако не спечелим тези избори, ще има големи последствия за всичко, “, съобщи Тръмп , подсилен от мощни овации, като дефинира възможната победа на Камала Харис през 2024 година като екзистенциална опасност за Израел .

Коментарите на някогашния президент в неговия голф клуб в Маями бяха отправени, откакто той и съперничката му от Демократическата партия, вицепрезидентът Камала Харис, участваха на възпоменателни церемонии в памет на жертвите на най-смъртоносната офанзива против евреи след Холокоста. Тръмп още веднъж упрекна остро администрацията на демократите , без доказателства, за зверствата , случили се преди една година.

„ Атаката от 7 октомври в никакъв случай нямаше да се случи, в случай че аз бях президент. Последните две години потвърдиха, че слабостта поражда единствено принуждение и война, “, показа разпалено Тръмп.

Атентатите , при които починаха 1200 души , провокираха кървясъл спор в района и голяма вълна от прояви на антисемитизъм в международен мащаб, които се трансфораха в главен фокус и на двете предизборни акции в конкуренцията за президентския пост. В своя тирада, отправена през вчерашния ден във Военноморската обсерватория, Камала Харис назова офанзивите „ чисто зло “ и прикани света в никакъв случай да не не помни случилото се. Тя, в компанията на Дъг Емхоф, първият еврейски сътрудник на президент или вицепрезидент, засадиха церемониално дърво от нар, по техни думи, с цел да припомня на бъдещите вицепрезиденти да не изоставят задачата за мир, достолепие и сигурност за всички. По-късно вечерта Тръмп също се обърна към навалица от подкрепящи го еврейски водачи в своя голф клуб и дефинира 7 октомври като „ един от най-мрачните часове в цялата човешка история “.

„ Преди една година на днешния ден всеки цивилизован човек беше изпълнен с потрес, смут и тъга от новината за едно зло, което е толкоз безусловно, че никой не е виждал нещо сходно. Изглеждаше по този начин, като че ли портите на Ада са се отворили и са отприщили ужасите си пред света, “, съобщи някогашният президент.

Тръмп твърди, че антиеврейската ненавист се е завърнала даже в Съединени американски щати и може да се види ясно в редиците на Демократическата партия. Той посочи, че Републиканската партия „ не е инфектирана от тази ужасна болест и няма да бъде “ , до момента в който самият той е отпред, макар че подкрепеният от него претендент за губернатор на Северна Каролина Марк Робинсън сега е замесен в скандал, частично поради хипотетични антисемитски мнения.

Според информация от Белия дом през вчерашния ден Джо Байдън е разговарял с израелския президент Исаак Херцог , а двамата с Джил Байдън са били домакини на възпоменателна работа . Тръмп и неговият претендент за вицепрезидент, сенаторът от Охайо Джей Ди Ванс , от време на време насочат остри рецензии във връзка с реакцията на Байдън и Харис на офанзивата от 7 октомври. Вчера Ванс приказва по време на възпоменателния протест във Вашингтон, където предложи поддръжката си за Израел и разгласи за „ позорно “ отношението на администрацията на Байдън към заложниците.

„ Ние се сплотяваме, с цел да кажем, че това шокиращо и извънредно нахлуване против еврейския народ не би трябвало в никакъв случай, в никакъв случай да се повтаря, “, прикани още Ванс.

Днес изтича значим период за организацията на изборите

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР