Бившия депутат от ИТН и за кратко председател на НС

...
Бившия депутат от ИТН и за кратко председател на НС
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Ако ме питате накъде вървят нещата - ситуацията е - отпред змия, отзад магаре!

Бившия народен представител от Има Такъв Народ и за малко ръководител на Народно събрание Мика Зайкова разкритикува антикризисните ограничения на държавното управление като посочи, че поддържа само нарастването на прага за регистрация по Данък добавена стойност и намаляването на данъчната основа за фамилиите с дребни деца. Според нея по този начин препоръчаното нарастване на пенсиите не е финансово обезпечено и ще деформира пенсионната система.

Зайкова посочи пред Българска национална телевизия, че спрямо предходната година газа е поскъпнал с към 400%, а идното понижение действително е разследване от предходна пикова цена. " Ако ме питате накъде вървят нещата - обстановката е - начело змия, откъм гърба магаре! ", съобщи тя. Напускането на обединението от страна на " ИТН " значи, че ножът към този момент е опрял до кокала и повече не може да се търпи, разяснява тя.

" Доколкото знам, става въпрос за следното - не можеш да вкараш бюджета в Народното събрание преди да си го гледал на съдружен съвет. Съветът беше плануван вечерта, а те са желали Министерски съвет да го одобри преди този момент. Вероятно е имало и възражения за парите за пътищата, да вземем за пример, бюджетът нали е разграничен на разнообразни области. Но виждам, виждам и не виждам област " спорт ". А Радостин Василев искаше да строи Национален стадион. Е, по какъв начин се строи народен стадион, без да има някой лев на страната вътре? Може ли да игнорираш спорта изобщо, от културата да вземеш парици, а да сложиш едни близо 350 млн. лева за дейно ръководство на страната и повишение на трудовите хонорари на тези, които дейно ни ръководят? ", попита Зайкова.

Според нея от " Продължаваме промяната " няма да съумеят да привлекат депутати на " ИТН " в поддръжка на кабинета. " Познавам тия момчета - няма да стане. Не се прави по този начин! Сяда се и се приказва. Вярно - имало е страст и така нататък, но нещата може да се оправят единствено с един човешки разговор. Не можеш да се държиш като самовластник. Но аз доста се тормозя, тъй като страната се намира в доста тежко положение и би трябвало да се откри решение на въпроса - може би, друго държавно управление без избори, в случай че е допустимо - не е неприятно ", съобщи тя въпреки че би било да отговори като какъв се държи самият Слави Трифонов от години.

Според Мика Зайкова е реалистично съставянето на ново държавно управление в границите на 47-ото Народно заседание с мандат на " ИТН ". " Ако не се намерят тези 12 депутата нито Кирил Петков, нито идващият след него може да направи кабинет - значи има някакъв трети вид. Може да има един трети и този трети може да е от " ИТН ". Представете си, че президентът предложи на Има Такъв Народ мандат и че от партията съумеят да се договорят по някакъв метод и с Българска социалистическа партия, и с Демократична България и с някоя друга партия. Но това е единствено моя догадка, нямам визия какво мисли управлението на партията ", посочи тя.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР