Бившия британски премиер Борис Джонсън е попитал високопоставен учен и

...
Бившия британски премиер Борис Джонсън е попитал високопоставен учен и
Коментари Харесай

Борис Джонсън питал учените дали Covid може да бъде убит със сешоар в носа 


Бившия английски министър председател Борис Джонсън е попитал почитан академик и медицински експерт в Обединеното кралство дали е допустимо да се употребява сешоар, с цел да се убие ковид, разгласи някогашният му консултант Доминик Къмингс. Той твърди това в писменото си ревю към настоящото огромно тригодишно публично следствие на дейностите на държавното управление на Англия по отношение на реакцията на Covid- пандемията, заяви уеб сайтът „ Политико “.

Къмингс, който беше уволнен от Джонсън през 2020 година и в този момент ясно сподели, че продължава да презира остарелия си началник, беше мощно сериозен както към ръководството на Covid-кризата от страна на Джонсън, по този начин и към системите за ръководство на Англия.

В документа от 115 страници Къмингс споделя, че Джонсън в един миг „ популяризира видеоклип, в който човек духа в носа си специфичен сешоар, „ с цел да убие Covid “. Видеоклипът, който Джонсън изпратил на високопоставени съветници и длъжностни лица посредством WhatsApp, в това време е бил отстранен от YouTube.

Бившият консултант споделя, че по-късно Джонсън е попитал основния теоретичен консултант на английското държавно управление Патрик Валанс и основния доктор Крис Уити „ какво мислят “. Къмингс не даде детайлности по какъв начин са дали отговор висшите чиновници.

Джонсън и други високопоставени политици, измежду които някогашният министър на опазването на здравето Мат Ханкок и актуалният министър председател Риши Сунак, ще се изправят пред следствието по-късно тази година, където ще могат да дадат своя доклад за събитията.

В писмените си показания в сряда някогашният заместник-министър Хелън Макнамара, която играе основна роля в държавната администрация по време на реакцията на Обединеното кралство против коронавирука, подлага на критика „ липса на човечност “ в администрацията по време на пандемията. Освен това споделя, че е имало несъразмерна концентрация на властта в ръцете на кабинета на министър-председателя.

По думите ѝ от „ Даунинг стрийт “ под управлението на Джонсън и Къмингс са пренебрегнали дамите от администрацията и са основали неподходяща среда за тях.

Според Хелън Макнамара някогашният министър-председател е бил „ убеден, че Обединеното кралство ще мине “ през пандемията и е предизвестил да не се престарават в реакцията към нещо, което съгласно него „ надали ще има голямо влияние и за което – по този начин или другояче – сме добре готови “.

Макнамара съобщи пред следствието, че на първите съвещания на кабинета е имало „ радостен звук “ и че „ да седиш там и да казваш, че е ужасно, и да се смееш на италианците, беше просто… чувството е такова, каквото звучи “, оповестява mediapool.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР