Бившите номер едно в света – Винъс Уилямс и Каролин

...
Бившите номер едно в света – Винъс Уилямс и Каролин
Коментари Харесай

Уилямс, Вожняцки, Радукану и Нишикори получиха уайлд кард за тенис турнира в Маями

Бившите номер едно в света – Винъс Уилямс и Каролин Вожняцки получиха специфична покана („ уайлд кард “) за главната скица на мощния тенис шампионат в Маями, който ще се организира в интервала 20-31 март. Двете тенисистки ще оформят така наречен „ Sunshine Double “, откакто получиха предложения от уредниците и на конкуренцията в Индиън Уелс, която започва на 6 март.

В кариерата си досега Винъс Уилямс е печелила три пъти трофея от конкуренцията в Маями. 43-годишната американка, която сега е номер 484 в ранглистата на Женската тенис асоциация (WTA), има завоювани 7 трофеи от Големия шлем.

Вожняцки, финалистка в Маями от 2017 година, се завърна в тура през август 2023 година, тъкмо три години и половина откакто приключи кариерата си. Датчанката, която е и шампионка от Australian Open 2018, не стартира сезона изключително добре и загуби 3 от 4 изиграни дуела през годината.

„ Уайлд кард “ за главната скица в Маями получиха също Ема Радукану и Кей Нишикори. Японският тенисист ще опита да направи следващ рестарт на кариерата си, която е придружена с непрекъснати травми.

Миналия юни Нишикори се завърна на корта след 20 месечно неявяване и завоюва още първия шампионат, на който взе участие – Чаланджър в Палмас Дел Мар, Пуерто Рико. Последва обаче нова контузия (в коляното на левия крак), която го извади от сметките до края на предишния сезон и първите два месеца от сегашния.

Подобно е ситуацията и при Радукану. Шампионката от US Open 2021 сега е номер 252 в ранглистата, откакто предходната година претърпя интервенции на китките на двете ръце и на глезена на левия крайник.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР