Бившите министър и заместник министър на екологията Борислав Сандов и

...
Бившите министър и заместник министър на екологията Борислав Сандов и
Коментари Харесай

Изтече секретно писмо! Заради ето този Юда от кабинета „Петков“ тровят русенци днес

Бившите министър и заместител министър на екологията Борислав Сандов и Тома Белев са пропуснали да възразят на румънското министерство на околната среда, водите и горите, за желанието им да разрешат създаване на апаратура за горене на рискови медицински боклуци на брега на Дунав против Русе, научи Еко Новини.
На 9 март 2022г. министърът на околната среда на Румъния изпраща писмо до българския си сътрудник Борислав Сандов. С него румънската страна уведомява българската, че в региона на Гюргево,  на разстояние 3317 метра от българската граница , ще се построява инсенератор за  горене на рискови и неопасни медицински боклуци , както и съпътстващи уреди – дренажен бетонен басейн, сондаж  и пречиствателна станция за отпадни води.

Уведомлението от румънската страна е според член 3 от Конвенцията за оценка въздействието върху околната среда в трансграничен подтекст.
Румънците осведомят още, че инвестицията е нужна за увеличение потенциала на инсенератора, с цел да има опция да се изгарят по-широк набор рискови боклуци. Те упорстват до 31 март 2022г. да получат отговор дали българската страна ще взе участие в тази процедура. Също по този начин желаят от българското министерство на околната среда и водите  да изпрати коментар и какви условия ще има нашата страна към създаване на инсенератора.
Заети с други значими екологични, зелени и партийни каузи, Сандов и Белев пропущат да възразят на настояването на румънците, а резултатът от това безучастие може да има доста тежки последствия за здравето на русенци.
Така, с помощта на безотговорното държание на двамата зелени  Русе още веднъж, както през 1988г. и 1989г., ще бъде обгазяван непрекъснато . Русенци отново ще дишат нездравословен въздух, кондензиран с дима от изгорените изключително рискови медицински боклуци, ще би трябвало да държат прозорците си затворени и децата си у дома.
Това е следващият образец за това, че зелените се интересуват от екологични въпроси, единствено когато има финансова полза от тях. В казусът планът е на друга страна, от която няма по какъв начин да получат пари, поради което са и проспали възражението.
 
Долу може да видите превод на писмото от румънската страна: 
 
МИНИСТЕРСТВО НА ОКОЛНАТА СРЕДА, ВОДИТЕ И ГОРИТЕ
КАБИНЕТ НА МИНИСТЪР
Рег.No: DEICP/3650 109.03.2022г
господин Борислав Сандов, министър
Министерство на околната среда и водите, Република България
Уведомление по Конвенцията от Еспоо за оценка на въздействието върху околната среда в трансграничен подтекст на план „ Изграждане на хал. постройка, отводняем бетонов басейн, бетонни площадки, ограда, осветяване система. Изпълнение на сондаж и вътрешна мрежа за тръбопровод и канализация, слагане на пречиствателна станция за отпадни води. Поставяне на инсинератор за медицински боклуци със спомагателни уреди. Развитие на връзка с градската водопроводна мрежа и с градската канализационна мрежа “, в Румъния
Уважаеми господин министър,
Румънското министерство на околната среда, водите и горите сервира поздравленията си на Министерството на околната среда и водите на България и има достойнството да изрази благодарност за предходното ни съдействие по въпросите на околната среда.
В сходство с член 3 от Конвенцията за оценка на въздействието върху околната среда в трансграничен подтекст (Конвенция от Еспоо), с актуалното ви уведомяваме за следния план: „ Изграждане на постройка на хале, дренажен бетонен басейн, бетонни платформи, ограда, осветителна система. Изпълнение на сондаж и вътрешна мрежа за водоснабдяване и канализация, слагане на апаратура за авансово отнасяне на отпадъчни води. Поставяне на инсинератор за медицински боклуци със съпътстващи уреди. Изграждане на връзка с градската водопроводна мрежа и с градската канализационна мрежа “, в Румъния.
Проектът се намира в застроената зона на община Гюргево, Румъния, на разстояние 3317 м от най-близката гранична точка сред Румъния и България. Тази инвестиция е нужна за увеличение на потенциала на инсинератора за боклуци и посредством нашарване на активността посредством изгаряне както на неопасни боклуци, по този начин и на необятен набор от рискови боклуци.
Моля, вижте прибавен формуляр за съобщение на британски език. В случай, че решите да участвате в тази процедура на ElA, апелирам, изпратете ни своя отговор на уведомлението до 31 март 2022 година
Също по този начин, ще сме признателни, в случай че ни изпратите вашите мнения и условия към документа за проучване до 15 април 2022 година, дружно с информацията, обвързвана с евентуално засегнатата околна среда на територията на Република България. Тази информация ще се употребява за правене на оценката за влияние върху околната среда документи.
Използваме опцията да изразим признателността си за ползотворното ни съдействие и готовността ни да го продължим и в бъдеще.
Приемете, господин Министър, нашите най-дълбоки почитания. На Ваше разположение,
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР