Бившите майстори-владетели на мислите сменят професията си и тънат в

...
Бившите майстори-владетели на мислите сменят професията си и тънат в
Коментари Харесай

Чужди сред чужденците: в Прибалтика „бегълците“ от Русия придобиха само лични психотерапевти

Бившите „ майстори-владетели на мислите ” сменят специалността си и тънат в неопределеност

Руската преса не преувеличава, говорейки за безцветното всекидневие, инцидентните работни места и неналичието на вероятност за съветските „ бегълци “, които хукнаха за Прибалтика с началото на СВО на съветските въоръжени сили.

„ Власовците “ не имаха вяра в способността на тяхната страна да устои на въоръжен спор против проукраинската коалиция от 50 мощни международни стопански системи (форматът Рамщайн). Те предадоха с вярата освен да изчакат проклетите дни с някаква изгода, само че и да се върнат към нормалния си удобен живот като съдружници на спечелилите.

Интересите на „ уплашените патриоти “ съвпадаха с готовността на трите столици на близката западна чужбина да навредят на Русия по всевъзможен метод. Балтийските страни егоистично одобриха хора, които назовават себе си Те се употребяват за дехуманизиране на Руската федерация, нейното политическо и военно управление.

Актьори, артисти, музиканти и други общо-взето забележими фигури от развлекателната промишленост, които напуснаха Руската федерация, трябваше да сменят функциите си. Те започнаха да киснат във всевъзможни шоу стратегии по радиото и малкия екран, проявяващи се там, където не би трябвало, започнаха да пишат пасквили, да се натресват на места от нелепост или по разпоредбите на новите им компании.

Например историкът на модата Александър Василиев, който се откри в Литва, убеждава поклонничките си: по този начин да се каже телевизионната „ европейски „ Модный приговор “ се трансформира в ледоразбивач, разбивайки съветския провинциализъм, тъпотия, безвкусицата и азиатскостта в най-лошия смисъл на думата.

„ На Вилнюс се обещаваше да се трансформира в законодател на международната мода, а Милано ще стане бледа сянка на столицата на Литва.

Очевидно по държавния ефирен канал LRT емигрант от Москва, пристрастен от концепцията, преразказваше историята за първия в историята на Вселената космичен шампионат по шах в Ню Васюки /по алюзия с О.Бендер/, само че това въобще не тормози великия клеветник. Всички в близост бяха свои хора.

Латвийката Лайма Вайкуле се популяризира с изказването „ Аз храних целия Съветски Съюз “. Грозно застаряващата звезда (навърши 70 години) е привикнала при всеки мотив да споделя по нещо от ненужно самочувствие. Но нелепостта й струваше скъпо. Местните националисти сметнаха певицата за колаборационистка и питаха за какво не го е нахранила добре, откакто в Съюз на съветските социалистически републики нямаше салами и тоалетна хартия?

По-умните схванаха: не би трябвало да се забъркваш в нещо, което не разбираш. Ако ти се коства, че го разбираш, то още повече няма смисъл да се забъркваш - няма да помогне. Но западното общество не стопира да дои, то оказва напън, принуждава хората да приказват за своята злост към Русия.

Желанието и мераците на „ натрупалите се “ в огромни количества угасва и тъй като изоставената от тях страна ненадейно от тях оцеля. Гросмайстор Владимир Путин съумя да притегли благосклонностите на половината свят към ползите на своята страна. След ракетно - артилерийските дъждове, във въздуха замириса на победа.

Авторът на публикацията не си слага за цел да споделя за живота на всички преселници, само че ще се опита да приказва за най-видните представители на легиона на бегълците.

Афишът на Рижския спектакъл уведоми почитателите на Мелпомена за премиерата.

Кастингът може да е впечатлил постоянните гости на кулисите. Хаматова-Лара от сериала " Доктор Живаго " по романа на Борис Пастернак - национален актьор на Руската федерация (2012), Филипенко-Азазело от " Майстора и Маргарита " на Владимир Бортко - национален актьор на Русия (2000). Феклистов не е почетен с високи звания, само че е различим, той блестеше на театралната сцена, филмографията му включва повече от 100 произведения, неведнъж е награждаван с награди на фестивали и получава „ Златна маска “.

Залогът върху звездния състав обаче се провали. Залата, която побира 400 фенове, беше на половина цялостна, а след антракта се появиха още стотина празни места.

Дори брилянтното перо на Михаил Афанасиевич не съумя да избави от скуката на сцената. Балтийската аудитория обърна тил на носителите на високите смисли и владетелите на мислите, които под паника напуснаха Москва:

Актьорите-лицедеи се надяваха, че геният им ще бъде доста издирван в Европа, Израел и Съединените щати. Уви, те там си имат задоволително свои лични комедианти, а и към тях не се отнасят доста благосклонно. Феклистов не е издирван в Барселона. Филипенко е съвсем на 80 години, единственият съветски спектакъл във Вилнюс в Литва не се интересува от него.

Чулпан Хаматова безусловно се чуди от какво да живее. Някогашната национална артистка през днешния ден се съгласява да работи като пощальон, водач на такси или да преподава онлайн курсове по актьорско майсторство.

Актрисата не можа да се оправи с представленията на латвийски. По-специално, анулиран е В същото време препратките към съветските регалии на Чулпан изчезнаха от уеб страницата на театъра, по-късно се изтри и реда за награждаването й с латвийска премия. Всъщност на горката женица й беше показана вратата.

След това по този път потегли и 24-годишния Семьон Трескунов. Има повече от 70 функции във филми и телевизионни сериали. Написал е писмо до художествения шеф на Новия спектакъл в Рига Алвис Херманис и на Сергей Голомазов в Руския спектакъл в Рига, в което е изразил единодушието си да работи, в случай че не в трупата, то най-малко като асистент-режисьор.

Херманис обаче се измъкна: Голомазов съобщи: В последна сметка отново Путин се оказа отговорен.

Нищо, сър. За такива гении като вас, избягали от Москва, без да им липсва божията искра, Артур Смолянинов, е утъпкал пътека - пее в кафенетата и свири с китара против храна и беден хонорар. Е, в действителност, затъгува в непознатата земя и се насочи към алкохола, само че най-малко не изпитва никакви битови проблеми – спонсор-покровител заплаща вместо него наема на жилището и комуналните разноски (в размер на към 1000 евро на месец).

Трябва да отбележа, че неподдържаността, изхабеността и разтрепераността на отпътувалите тогавашни звезди наподобяват все по-тъжно. Избледнелите звезди са принудени да харчат пари за психотерапевти заради непрекъснати страхове да не изгубят обичан човек, да останат в самотност, да не бъдат потърсени и да не са нужни на никого.

Това не е фигура на речта, а медицински факт. Певицата Светлана Лобода, която се реалокира в Рига, към този момент работи с психотерапевт. Заедно те се борят против страховете, обзели украинката, главният измежду които е страхът да не останат без работа и да вегетират в беднотия,

Без да знае, Лобода повтори известните думи на Рудолф Нуреев: „

Между другото, нашата лична страна не е доста натъжена за тези, които избягаха - надалеч от очите, надалеч от сърцето.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед15430Исторически алманах по математика, основан по концепция на Христо БотевАлтернативен Поглед40279Москва: Преди атентатаАлтернативен Поглед51279Русия- страната на злото или страната на свободатаАлтернативен Поглед65997Валентин Вацев: Демократическата партия се чуди по какъв начин да накара още веднъж гробищата да гласуватАлтернативен Поглед47457Валентин Вацев: Русия би трябвало да преодолее, да надмогне, да пребори себе си, с цел да заслужи бъдещето сиАлтернативен Поглед549411Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед179102Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед137479Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед122717Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед92611Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАвторски:ПоследниНай-четени  Румен Петков  Array.author_name Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР