Бившите и настоящите управляващи влязоха в спор за Плана за

...
Бившите и настоящите управляващи влязоха в спор за Плана за
Коментари Харесай

Планът вече е в Брюксел, управляващи и опозиция се скараха за него


Бившите и актуалните ръководещи влязоха в спор за Плана за възобновяване и резистентност.
Остри реплики бяха разменени по време на парламентарния блиц надзор.

В отговор на въпрос на ГЕРБ-СДС министър председателят Кирил Петков съобщи, че документът е предаден на Европейската комисия.

По думите му Планът е претърпял редакции и ще има и публично разискване. Бившите ръководещи разкритикуваха премиера, че е неприемливо документът да е изпратен без координиране с никого у нас.

„ Самото допускане, че някой е изпратил нещо отсам, без да е в съгласие, е безсрамие. В Европейска комисия е изпратено нещо, което никой не е виждал, с неразбираемо наличие и задължения, за жалост – министър-председателят е излъгал “, сподели Томислав Дончев, народен представител от ГЕРБ-СДС.

Кирил Петков отговори: По-добре да изчакаме две три седмици, в сравнение с да изхарчим милиарди, които да трансформират бъдещето на България по извънредно неверен метод “.

Брюксел удостовери през днешния ден, че поправеният български План за възобновяване и резистентност е импортиран в Европейската комисия и сега се работи по оценката му. Ако бъде утвърден, страната ни би трябвало да получи 12 милиарда лева, с опция за още до 9 милиарда лева заеми.

Говорител на Европейска комисия Веерле Нюитс изясни, че еврокомисията е получила документа на 15 октомври и сега тече процедура по разбора му.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР