Бивши възпитаници на Природоматематическата гимназия "Васил Друмев" във Велико Търново

...
Бивши възпитаници на Природоматематическата гимназия "Васил Друмев" във Велико Търново
Коментари Харесай

Бивши възпитаници на ПМГ Васил Друмев във Велико Търново дариха 3000 лева за ремонт на класни стаи

Бивши ученици на Природоматематическата гимназия "Васил Друмев " във Велико Търново са дарили на учебното заведение 3000 лв. за ремонт на класни стаи, заяви шефът на образователното заведение Ангел Гушев, представен от Българска телеграфна агенция.

Средствата са събрани от випуск 1987 посредством проведена акция в обществените мрежи. Ремонтът ще подкрепи реализацията на плана на МОН "Интерактивни класни стаи по естествени науки и математика ", посредством който в учебното заведение ще бъдат инсталирани интерактивни образователни дъски в девет кабинета.

През предходната година с подаяние от различен випуск в гимназията са актуализирани лабораторията по химия и кабинет по математика, напомни шефът на учебното заведение.

Според Илко Бръчков, един от випускниците, взели участие в набирането на средствата през тази година, е зародила концепция за основаване на Клуб на възпитаниците на ПМГ "Васил Друмев ".

Целта е в клуба да бъдат обединени хора от 46-те випуска, приключили учебното заведение, а те да бъдат координирани от Обществен съвет, в който ще членуват представители на другите генерации. Предвижда се с доброволни средства те да поддържат учебното заведение, да подкрепят деца в неравностойно състояние, да връчват стипендии и да спомагат за разнообразни учебни начинания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР