Бивши училища са обявени за продан в интернет, като цената

...
Бивши училища са обявени за продан в интернет, като цената
Коментари Харесай

Бивши училища по-евтини от гарсониера в столицата

Бивши учебни заведения са оповестени за обмен в интернет, като цената им постоянно е по-ниска, в сравнение с дребен апартамент в София. Имотите са главно в селата и си търсят нови притежатели, които да ги възстановят и да влагат в тях.

Сумите, против които могат да бъдат купени, стартират от 29 000 лева и доближават до 250 000 лева За съпоставяне едностаен тухлен апартамент в „ Дружба “ коства най-малко 68 000 лева Освен това преимущество на множеството някогашни образователни заведения е, че са с големи зелени площи към тях. Предлагат се най-вече за хотели, приюти, ферми и летни учебни заведения шивашки цехове или индустриални пространства. В някои от обявите даже е посочено, че учебното заведение се продава с план за създаване на Дом за остарели хора, написа "Монитор ".

Такава е и обстановката със школото в село Ханово, Ямболска област, което към момента търси своя нов притежател. Някога то е събирало под покрива си децата от покрайнината, а през днешния ден община Тунджа, в която се намира Ханово е обезлюдена. По данни на Национален статистически институт през 2016 година учениците в цялата община са били малко над 2000. Ако образователното заведение бъде купено, джобът на вложителя ще олекне най-малко със 150 хиляди лева Площта от 11 130 кв. м се разпределя сред двуетажно учебно заведение и двор. Дограмата е дървена, доста от стъклата липсват, а мазилката е олющена. В стаите няма и помен от образователни мебели и такъми - чинове, столове, дъски, всичко е ограбено. Видимо учебното заведение се нуждае от главен ремонт. Дворът е засаден с плодни дръвчета, а до постройката води асфалтов път. Проектният проект към учебното заведение, който се оказва бонус за купувача, пък планува старческият дом да бъде с потенциал от 72-ма души, а в свободното дворно пространство да бъдат издигнати три монолитни еднофамилни къщи с повърхност по 60 кв.м. В описанието се показва още, че парцелът се намира в западната част на селото и граничи с локалния парк.

Има и по-екзотични и екстравагантни оферти, по тази причина в какво могат да се трансфорат изоставените здания на просветителните институции. Предлага се остаряло каменно учебно заведение да бъде превърнато в ловджийски дом. То се намира наоколо до село Царева морава по пътя сред Дряново и Габрово. Цената му е 150 000 лв.. За да звучи по-атрактивно обявата, в нея се показва още, че регионът е екологично чист, с доста дивеч. Имотът е затрупан с типичните за региона каменни плочи на покрива. Освен това разполагал със личен водоизточник.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР