Бивши служители на Twitter вече са завели съдебен иска срещу

...
Бивши служители на Twitter вече са завели съдебен иска срещу
Коментари Харесай

Уволнени служители завеждат съдебни дела срещу Twitter

Бивши чиновници на Twitter към този момент са завели правосъден желае против компанията, потвърждавайки, че не са получили нужното съобщение за редуциране според федералния и калифорнийския закон. Действията им идват след подхванатите всеобщи уволнения от новия притежател на платформата – Илон Мъск.

Груповият иск бе заведен във федералния съд на Сан Франциско в четвъртък от петима сегашни и някогашни чиновници на Twitter, предава CNBC. Сред ищците е софтуерният инженер Емануел Корнет, прочут със своите сатирични карикатури, критикуващи Силициевата котловина, който бе уволнен във вторник.

Илон Мъск публично пое контрола над Twitter предишния четвъртък и първото нещо, което направи, бе да уволни висшето управление на компанията. Тази седмица продължи с всеобщи съкращения. В имейл до чиновниците компанията ги осведоми, че ще получат уведомление за бъдещето си в нея – на работната си електронна поща, ако резервират поста си, или на персоналната, в случай че го губят.

Служителите на Twitter чакат към 50% от работната да бъде съкратена. Това би означавало почти 3700 души да изгубят работата си.

Федералният Закон за известяван за пригаждане и преквалификация на служащите (WARN) изисква от работодателите да дават авансово уведомление, нормално в границите на 60 дни, в случаи на всеобщи съкращения или затваряне на фабрики.

Ищците подават това деяние, с цел да подсигуряват, че Twitter съблюдава закона и дава нужното предупреждение или обезщетение по отношение на предстоящите съкращения “, се показва в жалбата.

Искът упорства за правосъдна заповед, изискваща Twitter да съблюдава закона WARN. Също по този начин се стреми да попречи на компанията да приканва чиновници да подписват документи, които биха могли да се откажат от правото си да вземат участие в правосъдни разногласия.

Представители на Twitter не дадоха отговор незабавно на искане за коментар от CNBC, нито пък представител на отдела по заетостта на Калифорния е бил разполагаем незабавно, с цел да удостовери дали компанията е спазила WARN. Обществената база данни все още на издание на публикацията не демонстрира сходни вести, каквито са нужни по закон.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР