Бивши служители на МВР съдят отиващият си вътрешен министър Бойко

...
Бивши служители на МВР съдят отиващият си вътрешен министър Бойко
Коментари Харесай

ОБВИНЕНИЕ: Полицаи съдят Рашков, подписал уволнението им, докато бил под карантина

Бивши чиновници на Министерство на вътрешните работи съдят отиващият си вътрешен министър Бойко Рашков, тъй като до момента в който бил в карантина от Covid-19 подписал заповеди за уволнението им, написа Breaking.bg.

Тази седмица Рашков изпрати намерено писмо до основния прокурор Иван Гешев, в което го упреква в „ чадър “ над депутата от ГЕРБ Бранимир Балачев. Според Рашков националният представител е бил болен от ковид и по време на карантината си е ходил на 7 правосъдни съвещания, взел участие е и в брифинг, само че не е упрекнат.

В писмото си до Гешев Рашков изброява правосъдните съвещания, на които Балачев в бил, до момента в който е бил болен от ковид и е трябвало да е в карантина. Посочва, че въпреки прокурорите да са се съгласили, че има закононарушение, то те са прекратили досъдебното произвеждане с претекста за „ случая демонстрация “.

Какъв е въпросът с Бойко Рашков? На 10 януари 2022 година се организира Консултативен съвет по национална сигурност при президента Румен Радев по тематиката Македония. След шестчасово съвещание излиза наяве, че шефът на Народното събрание Никола Минчев е с позитивна проба за ковид. На другия ден РЗИ подрежда всички участници в Конституционен съд, в това число министър председателят, президентът, ръководителят на Народно събрание, депутати и шефове на служби да бъдат сложени под карантина.

Министерство на вътрешните работи оповестява, че на 11 януари вътрешният министър е самоизолиран. Функциите му ще се извършват от заместник-министъра Стоян Темелакиев. Оказва се, че в нарушаване на закона по време на карантината Рашков е подписвал заповеди за уволнения на чиновници в Министерство на вътрешните работи като продължение на кадровата чистка в министерството. Това значи, че вътрешният министър не е спазвал карантината и е идвал в министерството. Затова отстранените чиновници съдят Рашков. Решение на магистратите ще има най-вероятно тази седмица.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР