Бивши служители на автомобилната компания Tesla са завели съдебно дело

...
Бивши служители на автомобилната компания Tesla са завели съдебно дело
Коментари Харесай

Съдят Tesla заради масови уволнения

Бивши чиновници на автомобилната компания Tesla са завели правосъдно дело против компанията, предава Reuters. Ше настояват, че решението на производителя на електрически коли за " всеобщи уволнения " нарушава федералните закони, защото компанията не е уведомила авансово за идните съкращения.

Наскоро милиардерът Илон Мъск съобщи, че автомобилната компания би трябвало да освободи към 10 % от чиновниците си, с цел да се оправи с актуалните пазарни условия.

Делото е заведено в Тексас от двама чиновници, който настояват, че са били уволнени от завода на Tesla в Спаркс, Невада, този юни. Според правосъдните документи в същия цех са били освободени още над 500 чиновници.
 Съединени американски щати обмислят да изтеглят от пазара всички коли на Tesla с автопилот
Съединени американски щати обмислят да изтеглят от пазара всички коли на Tesla с автопилот

От компанията на Илон Мъск постоянно са подчертавали, че автопилотът е единствено асистираща система, само че водачът е този, който носи отговорност за ръководството на колата

Бившите чиновници настояват, че компанията не е спазила федералното законодателство във връзка с всеобщите уволнения, съгласно което е належащо да ги уведоми за своите планове в 60-дневен период.

Те желаят делото да получи статут на всеобщ иск от страна на всички някогашни чиновници на Tesla в Съединени американски щати, които са били освободени от работа през май или юни без авансово съобщение.

Съдебното дело е заведено от Джон Линч и Дакстън Хартсфийлд, които са били уволнени на 10 и 15 юни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР