Бивши работници на станалата скандално известна дупнишка фирма за обувки

...
Бивши работници на станалата скандално известна дупнишка фирма за обувки
Коментари Харесай

Работници останаха без заплати заради италианец


Бивши служащи на станалата скандално известна дупнишка компания за обувки "Абонданца " на италианския предприемач Луиджино Каприоти още веднъж останаха без заплати и без работа, поради различен италиански шеф, непосредствен до предходния.
Работниците, които шият в България на ишлеме, имат да получават по две заплати за предходната година и по още две - за миналата.

Хората компанията "АМ шус " се оплакаха, че нямат връзка с работодателя Джовани Габриели, а по молба на бригадирите във фабриката са в престой и не работят от няколко дни.

Работниците описаха, представени от Българска телеграфна агенция, че по-голямата част от тях са чиновници на Луиджино Каприоти, само че след банкрута на компанията му били наети на работа от притежателя на "АМ шус " - Джовани Габриели. Те припомниха, че националния омбудсман Мая Манолова оказа помощ за решаването на проблемите при предходния им шеф и в този момент още веднъж ще я търсят за подпомагане при решаването на новия спор с новия италиански притежател.

Омбудсманът пък даде обещание, че до понеделник ще се запознае със случая и ще се срещне с служащите. Тя подсигурява, че през тази година, някогашните чиновници на "Абонданца " ще получат дължимите им пари от Фонда за гарантиране на вземания от фалиращи предприятия, чийто период за компенсации беше продължен по нейно предложение, след миналогодишния скандал в дупнишката компания.

"Вече има промени в Закона, тъй че хората ще получат парите си. Ще се постарая отговорните да получат и санкции с цялата суровост на закона ", сподели още Манолова.

Работниците през днешния ден са сезирали и Инспекцията по труда в Кюстендил, откъдето получили информация за смяна в управлението на компанията.

Те готвят и митинг през идната седмица.
/dnes.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР