Бивши и настоящи ученици отVІІ СОУ Найден Геров:виж ощеНамерете бивши

...
Бивши и настоящи ученици отVІІ СОУ Найден Геров:виж ощеНамерете бивши
Коментари Харесай

Държавата осигури средства за нов физкултурен салон на СУ Найден Геров във Варна

 Бивши и сегашни възпитаници от
VІІ СОУ " Найден Геров ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.VII СУ " Найден Геров " във Варна е на път да се снабди с нов съвременен физкултурен салон. Това става допустимо, откакто учебното заведение бе включено в лист, одобрен от Министерството на образованието, за създаване и съоръжение на физкултурни салони. 

За всички образователни заведения от листата държавното управление утвърди спомагателни разноски към бюджета на Министерството на младежта спорта (ММС), на стойност 25 млн. лева

За построяването на новите спортни обекти е предоставен и направен стандартизиран капиталов план, който ще бъде приспособен към терена на всяко учебно заведение, се оповестява в писмо до Община Варна от ММС. Адаптирането и построяването на салоните ще бъде осъществено от реализатори, определени от ММС, въз основа на предоставени нарочни публични поръчки. Предстои управлението на СУ " Найден Геров " да подаде съответните документи до министерството.

Сградата на СУ " Найден Геров " бе ремонтирана предходната година по европейски план " Модернизация на просветителната инфраструктура на територията на град Варна ", актуализирани бяха и спортните площадки в двора на учебното заведение. Дългогодишна фантазия на деца и учители обаче бе създаване на физкултурен салон, защото спортните занимания през зимата се организират в две пригодени за задачата класни стаи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР