Бивши и настоящи ученици отСПОРТНО УЧИЛИЩЕ:виж ощеБивши и настоящи ученици

...
Бивши и настоящи ученици отСПОРТНО УЧИЛИЩЕ:виж ощеБивши и настоящи ученици
Коментари Харесай

Вижте кои са новите специалности, които въвеждат в училищата в Бургаско!

Бивши и сегашни възпитаници от
СПОРТНО УЧИЛИЩЕ:виж още Бивши и сегашни възпитаници от
ПМГ:виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Няколко нови специалности ще предложат учебните заведения на територията на област Бургас за образователната 2019/2020 година. Това стана ясно по време на съвещание на Комисията по претовареност, ръководена от регионалния шеф Вълчо Чолаков.

За първи път ще се организира банкет по следните специалности: Ремонт на летателни апарати, Електрически транспортни средства, Електродомакинска техника, Производство на мебели/ Производство на тапицирани произведения, Сътрудник запазване на публичния ред, Горско и ловно стопанство.

По данни на Регионално ръководство обучение (РУО) броят на завършващите VII клас възпитаници през 2019 година е 3781. Общо за региона държавен план-прием за образователната 2019/2020 год. оферират 55 просветителни институции: 17 професионални гимназии, 6 профилирани гимназии ( 5 общински и 1 частна), 26 междинни учебни заведения (1 вечерно), 4 обединени учебни заведения, Спортно учебно заведение " Юрий Гагарин " – гр. Бургас, Национално учебно заведение за музикално и театрално изкуство " Проф. Панчо Владигеров " - гр.Бургас.

Пазарът на труда в област Бургас от ден на ден има нужда от експерти с базови, основни компетентности и " умения на бъдещето " - да се учи в бързо изменящата софтуерна и дигитализираща се работна среда, безапелационни са от РУО- Бургас. В тази връзка специалистите предложиха за одобряване 85 паралелки в STEM профили (софтуерните и хардуерните науки, математика, естествени науки, електротехника и електроника, машиностроене, ИТ) и ИТ специалности – 59,44 %. Паралелките от други профили и специалности ще бъдат 58 (40,56 %).

В Профилирана природоматематическа гимназия " Акад. Н. Обрешков " – гр. Бургас, профил " Математически ", с банкет в 5. клас Комисията утвърди три паралелки.

" Всички оферти на учебните заведения за образования по специалности са подкрепени от работодателските организации. Специалностите, които се оферират би трябвало да дават отговор на потребностите на пазара на труда. В случая, проект приемът, който Комисията утвърди, следва тази логика- да се предложат фрагменти нужни на бизнеса. Само по този начин може да се обезпечи професионална реализация ", разяснява регионалният шеф Вълчо Чолаков.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР