Бивши и настоящи ученици отСОУ Гео Милев:виж ощеБивши и настоящи

...
Бивши и настоящи ученици отСОУ Гео Милев:виж ощеБивши и настоящи
Коментари Харесай

Обсъждаха Силните страни като ключ към постиженията на децата в СУ Гео Милев

Бивши и сегашни възпитаници от
СОУ " Гео Милев ":виж още Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си. " Силните страни като ключ към достиженията на децата “, това е тематиката на семинара, в който участваха учители от Средно учебно заведение " Гео Милев “. Лектор и обучител бе психологът проф. Румен Стаматов, учител във  ВСУ " Черноризец  Храбър “.

Той  e  създател на позитивната логика на психиката в България, освен като фактор за персоналното развиване на личността, а и нейното прилагане  в учебно заведение.  Гост на семинара бе доцент Красимир Иванов- началник на катедра " Психология “ във ВСУ.  

Увлекателно, забавно и с доста образци професорът  приказва за същността на мощните страни, тяхното значение, типовете, защо  във всекидневието  по-трудно ги  виждаме. Той срещна участниците с модела за насърчаване на мощните страни. Целта на позитивната  педагогика е детето да се усеща в учебно заведение като в собствен дом,  да се радва на своите достижения, на общуването с връстниците си, да се оправя с провокациите и да се усеща пълноценно. 

24 са универсално признаните мощни страни, обединени в шест категории добродетели.   

" Ключът към положителния живот е насърчаване на мощните страни “, счита проф. Стаматов. Развитието на мощните страни  минава през избрани стадии и може да е част от просветителния и от необразователния развой. Обикновено всеки човек има към пет основни мощни страни, които дефинират неговата еднаквост.  Силните страни въздействат върху достиженията, качеството на живот и  понасянето на натиска на  ежедневието.

Семинарът е първият от поредицата взаимни инициативи   на СУ " Гео Милев “ и ВСУ " Черноризец  Храбър “, свързани с позитивната педагогика и нейното използване в просветителния развой.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР