Бивши и настоящи ученици отОУ П.Р.Славейков:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,

...
Бивши и настоящи ученици отОУ П.Р.Славейков:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

Родител скочи срещу Ну, погоди във варненско училище, от РУО-Варна спряха всички филмчета

 Бивши и сегашни възпитаници от
ОУ " П.Р.Славейков ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Възмутен татко на момиченце от Варна разпали оживена полемика в обществената мрежа, откакто изрази възмущението си, че дъщеря му е гледала руско филмче в междучасията, до момента в който е на учебно заведение, научи Varna24.bg. 

Ето какво споделя таткото:

" Варна. 2019-та година, страна в Европейски Съюз. От щерка ми узнавам, че в междучасията се е учело съветски език, съвсем всекидневно. Това без знанието и утвърждението на родителите - както категорично се изисква по закон!! Прожектират се филми на съветски, госпожата превеждала. Вместо да излизат на открито през междучасията, седят и гледат съветски филмчета. Уточнявам, не е съветското учебно заведение, а нормално българско такова. В България сме, формалния език на преподаване не е ли по закон наложително български?? Руския не отпадна ли още през 90-те години?? И за какво е належащо още от дребни да " зарибяват " децата, и то скрито??? "

Случаят е от ОУ " П.Р. Славейков " във Варна, едно от най-реномираните и обичани учебни заведения в града, където на интерактивната дъска малчуганите са гледали изцяло непринудено анимационни филмчета, трансформирали се в класика като " Ну, погоди ", разяснява за медията началникът на инспектората в града Венцеслава Генова. Въпреки положителните планове на педагозите да ангажират вниманието на малчуганите с нещо потребно, което е в прорез с нападателните игри по коридорите, от РУО - Варна са издали заповед, най-малко до изборите, интерактивните дъски в школото да не се употребяват за нищо, което не е обвързвано с образователното наличие.

" С оглед на това, да бъде спокойна ситуацията в града преди изборите и да не се политизира положителното предпочитание на педагозите да се гледат на интерактивната дъска филмчета на какъвто и да било непознат език в ранна детска възраст, съм разпоредила интерактивната дъска да се употребява единствено и само за директна работа по преподаване на образователното наличие. Считам, че самодейността на педагозите е добра да се пускат типичен анимационни филмчета и песнички, това се прави за преодоляване възходящата агресия сред децата и за тяхно положително, за създаване на една по-богата обща просвета, само че все пак, откакто се възприема по този метод и с цел да не се злоупотребява, да се смята като агитация и провокация, съм издала тази заповед най-малко до 27 октомври, да не се  излъчват филмчета и музика на тази дъска ", разяснява за медията ни Венцеслава Генова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР