Бивши и настоящи ученици отОУ Добри Чинтулов:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи ученици отОУ Добри Чинтулов:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

Учител от Варна навърши 100 години

Бивши и сегашни възпитаници от
ОУ " Добри Чинтулов ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Следващата история е за един същински столетник. Стефан Ташчиев е роден в малко селце в Еленския Балкан, приключва биология в Шумен, по-късно дълги години е работил в Регионалния инспекторат по образованието във Варна. Той е и първият шеф на Основно учебно заведение "Добри Чинтулов " в града. Близки и другари уважиха юбилея му, а той описа доста или малко са 100 години.
За Стефан Ташчиев празненството, което околните му са организирали, е непредвидена, само че доста радостна изненада. Признава, че е разчувстван от вниманието и благополучен, че може още веднъж да види свои остарели другари, оповестява Българска национална телевизия. Гордее се, че на тази забележителна възраст може самичък да се грижи за себе си и за брачната половинка си. Той заплаща сметките си и върви на пазар. Единственото, което го тревожи, е, че не може да чете толкоз, колкото му се желае.

Стефан Ташчиев споделя: "Идеално съм със здравето, вървя, всичко, не слушам хубаво обаче, хубаво не виждам, не мога да чета към този момент обикновено с увеличително стъкло чета. "

Съпругата му Жечка е с 12 години по-млада от него. Женени са от 68 години и споделят, че бракът им е благополучен, тъй като се крепи на взаимно почитание.

"Той ме научи да почитам. Това е образован човек, приключил е институт в Шумен, преподавател, контрольор, единствено с културни хора е работил ", споделя Жечка.

На децата и внуците си пък е предал любовта към ботаниката.

"Всичко, на което съм теоретичен, е предадено от него. Често ходехме, имаме вила, която той е построил от първия камък до последната керемида. Целият двор беше облагороден и всяко едно дърво, всяко едно растение, ми е казвал по какъв начин би трябвало да се гледа ", споделя Юлиян Ташчиев. 

Освен пожеланията за още доста години благополучие, Стефан Ташчиев получи и почетна грамота от сътрудниците си от Основно учебно заведение "Добри Чинтулов ", както и от Съюза на ветераните от войните в България за присъединяване си във Втората международна война.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР