Бивши и настоящи ученици отНУИ Д.Христов:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,

...
Бивши и настоящи ученици отНУИ Д.Христов:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

Меценати от Германия с дарение от 9 цигулки за НУИ Д.Христов

Бивши и сегашни възпитаници от
НУИ " Д.Христов ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.На авансово уговорена през предходната седмица среща през днешния ден, 6.11.2017 година Национално учебно заведение по изкуствата "Добри Христов " - Варна получи подаяние от 9 цигулки от Виргиния Розенбергер и Хайнц Бернет от Германия. Жестът на донорите буди удивление освен заради финансовия еквивалент на музикалните принадлежности, а и е директно обвързван с потребностите на част от младите цигулари от извършения и концертиране на цигулки от по-висок клас.

Това е второто подаяние от страна на същите донори, които през юли тази година връчиха на шефа на НУИ " Добри Христов " Христо Дипчиков френска флейта " Бюфе-Крампон ", която към този момент е в ръцете на талантлив възпитаник.

Използваме случая да благодарим за подаяние на господин Иван Радославов - дълготраен концертмайстор на Варненска опера, който преди дни подари на учебното заведение персоналната си нототека, събирана в продължение на целия си професионален път и състояща се от стотици нотни издания за цигулка и камерни сформира.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР