Бивши и настоящи студенти отВВУ Никола Йонков Вапцаров:виж ощеНамерете бивши

...
Бивши и настоящи студенти отВВУ Никола Йонков Вапцаров:виж ощеНамерете бивши
Коментари Харесай

Промяна в дейността на Морското училище

Бивши и сегашни студенти от
ВВУ " Никола Йонков Вапцаров ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Министерският съвет анулира признатия с Постановление на Министерски съвет № 201/2003г. Правилник за устройството и активността на Висшето военноморско учебно заведение " Никола Йонков Вапцаров “.

Съгласно последното изменение на наредба на член 95, алинея 1 от Закона за защитата и въоръжените сили на Република България от 2016 година правилниците за устройството и активността на военните академии, висшите военни учебни заведения, научните организации и на професионалните сержантски (страшински) колежи се издават от министъра на защитата, вместо от Министерския съвет, заради което се постанова анулацията на посочения нормативен акт.

В Министерството на защитата е направен нов план на устав за устройството и активността на Висшето военноморско учебно заведение " Никола Йонков Вапцаров “, който е съгласуван с промените в законовата уредба, в това число с наредбите на Закона за защитата и въоръжените сили на Република България, Закона за висшето обучение, Закона за развиването на университетския състав на Република България и правилника за неговото използване. Отчетено е и Решението на Народно заседание от 25.04.2018 година за изменение на Решение за привеждане на акта за основаване на Висшето военноморско учебно заведение " Н. Й. Вапцаров “ в сходство със Закона за защитата и въоръжените сили на Република България и Закона за висшето обучение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР