Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

Ученици и студенти ще майсторят мостове и куполи от спагети и силикон във Варна

 Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.За седма поредна година Варненският свободен университет " Черноризец Храбър “ е уредник и хазаин на Международното съревнование за изобретателни умения " Varna Spaghetti Engineering “. Екипът на надпреварата, с началник доцент доктор Милена Кичекова, е притежател на влиятелната премия " Варна “ за 2019 година

Тази година в атрактивното съревнование ще вземат присъединяване училищен и студентски тимове, които ще работят по разнообразни задания - учениците ще се състезават за най-хубав кълбовиден купол, а студентите ще вършат мостове. Материалите, с които ще работят двете групи са спагети и силикон.

Участие към този момент са удостоверили 13 училищен тима от професионалните гимназии по архитектура, строителство и геодезия от Варна, Пловдив, Бургас, София, Стара Загора, Велико Търново и Шумен. Студентските тимове са от специалности " Строителство на здания и уреди " и " Архитектура " на ВСУ " Черноризец Храбър " и от Харковския народен университет по градско стопанство " Бекетов ". Студентските екипи ще се състезават и за номинация на публиката " Най-атрактивен мост “.

В рамките на надпреварата ще бъдат наградени фотожурналистите, взели участие в състезанието за най-атрактивна снимка през предходната година. Вече са селектирани техни фотоси, които са включени в благотворителен календар за 2020 година Средствата от продажбата му ще бъдат предопределени за стипендия за образование в специалностите на катедра " Строителство на здания и уреди " на учениците от отбора-победител в надпреварата.

Международното съревнование за изобретателни умения е основано по самодейност на катедра " Строителство на здания и уреди “ на Архитектурния факултет при ВСУ " Черноризец Храбър “. Целта му е да събере на едно място възпитаници от професионалните гимназии по архитектура, строителство и геодезия от страната, студенти на ВСУ " Черноризец Храбър " и сродни университети от Украйна, Македония и други, както и експерти от строителния отрасъл за основаването на неповторими строителни структури от спагети, като предизвика тяхната креативност и по едно и също време с това развива интереса им към специалността на строителя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР