Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:Намерете бивши съученици, състуденти,

...
Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:Намерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

Световни учени и експерти инициират партньорства в областта на невронауките и киберсигурността във ВСУ

 Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! или.Международната конференция “Наука и бизнес за интелигентно бъдеще " (Science and Business for Smart Future), проведена от Катедра “Информатика " на Варненския свободен университет “Черноризец Храбър ", ще се организира от 3 до 5 декември 2020 година в онлайн аудиториите на университета. Тази година “SmartConf 2020 " е посветенa на невронауките и киберсигурността и ще сплоти откриватели, специалисти и водещи бизнес водачи от България, Италия, Франция, Швейцария, Гърция, Израел и Съединени американски щати. 

“В навечерието сме на 30-годишнина от основаването на Варненския свободен университет. Вече пет години форумът потвърждава своята резистентност и се развива сполучливо през другите си издания, споделяйки дейните партньорства сред учени от университети, вложители, бизнесмени и представители на бизнеса. Практиката B2U2B (Вusiness2University2Business) работи, а за надграждането й Варненският свободен университет има дейна роля ", споделя преди началото на събитието доцент доктор Галина Момчева - началник на Катедра “Информатика " на ВСУ “Черноризец Храбър " и съ-ръководител на BioMed - Varna.

Научноизследователските екипи, сплотяващи академични преподаватели, учени, студенти, възпитаници и специалисти ще показват своя опит и процедура. В панела, отдаден на невронауките, отчети ще показват проф. Антон Тончев от МУ “Проф. доктор Параскев Стоянов ", проф. Богдан Драгански от университета в Лозана, членовете на научноизследователската екосистема BioMed-Varna, сътрудници на ВСУ “Черноризец Храбър " и МУ – Варна от университетите в Тур (Франция) и Торино (Италия). Със специфичен интерес се чака и тематиката за невроархитектурата, която ще показа арх. Андреа Де Пайва, тя ще бъде и преподавател в профилиран семинар със студентите от компетентност “Архитектура ". В края на първия работен ден от форума ще се организира полемика, обвързвана с потреблението на изкуствен интелект при образованието на студенти, възпитаници и  учители.

Панелът “Киберсигурност " ще бъде открит от доктор Денис Баринов - началник на “Kaspersky Lab ". Доклади ще показват водещи професори от университетите “Аристотел " в Гърция, “Бен Гурион " в Израел ", Висшето учебно заведение по компютърни науки в Париж, Българска академия на науките и др. 

Специално предизвикателство за студентите и учениците е виртуалната постер-сесия “Научна фантастика - сигурно ", в която те ще покажат невъзможни (според тях) хрумвания за реализиране.

Медийни сътрудници на “SmartConf 2020 " са профилираните медии:

ICT Media, ComputerWorld и CIO.

Само регистрирани участници ще имат опция да вземат участие във форума.

Конференцията ще се излъчва на 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР