Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,

...
Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

Официално започна новата академична година в Икономически университет – Варна

Бивши и сегашни студенти от
Икономически университет:виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Новата академична 2022/2023 година в Икономически университет – Варна беше открита публично с тържествена гала на 15.09.2022 година В приветственото си слово ректорът проф. доктор Евгени Станимиров насочи голям брой пожелания към младежите, които се довериха на  първото висше икономическо учебно заведение в България, с цел да бъдат обучавани в него: " Скъпи първокурсници, уверен съм, че още от през днешния ден доста хора като мен ще стартират да ви дават непоискани препоръки. И те ще са резултат от откровена угриженост към вас. Но реализацията им ще бъде ВАШ ангажимент. Начинът, по който ще методите, ще бъде разследване на ВАШИ решения. Рискът от понасяне на следствията също ще е ВАШ. Надявам се допустимо по-рано да се убедите, че УСПЕХЪТ е РАБОТА, а работното време е 24/7/365. За реализиране на триумф никой не ни е задължен. Няма значение какво другите мислят за нас и за нашия триумф. Те не знаят подтекста, по какъв начин сме постигнали триумфа, през какви ограничения сме минали, с цел да успеем. Винаги ще има хора, които ще ни наподобяват по-успели от нас. Но дали и ние познаваме подтекста? Каква цена са платили, с цел да стигнат до там? Като деца всички ние сме чели приказки, в които най-после положителното побеждава и всички заживяват радостно и щастливо до края на живота си. Това е на практика невероятно. Успехът не е еднократен и необратим акт. Той е в режим 24/ 7/365. ВИЕ САМИ ще се убедите, че в българския фолклор са закодирани послания, които могат да бъдат интерпретирани погрешно. Ще се уверите, че в живота ултиматуми от рода на: " Кърпичке, дай да хапвам! “ или " Петленце, запей! (с вяра от човката му да падат жълтици) “ НЕ РАБОТЯТ! ВИЕ САМИ би трябвало да се погрижите за ВАШЕТО бъдеще и да сте подготвени да поемете позитивните, само че и не толкоз положителните последици от вложените или спестените старания! Оказва се, че триумфът изисква няколко неща: подготовка, спусък, мащаб и инерция! “

Водещ на тържествената гала беше зам.-ректорът по образователната активност и акредитацията доцент доктор Силвия Благоева. Официални посетители на събитието бяха доктор Илин Димитров – министър на туризма, Иван Портних – кмет на Община Варна, Симеон Костадинов – зам.-областен шеф на Варненска област; от името на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан – иконом Стефан Николов, ръководител на Църковното настоятелство на Митрополитския катедрален храм " Успение Богородично “ – Варна; Лилия Христова – шеф на Дирекция " Образование и юношески действия " в Община Варна и член на Съвета на настоятелите на ИУ – Варна; академичното управление на ИУ – Варна; някогашни ректори на висшето учебно заведение, студенти и родители.

От името на първокурсниците слово произнесе Максимилиан Илчев – студент в първи курс " Счетоводство и одит “. Той е измежду признатите с най-голям бал и един от 25-имата зрелостници в страната с национална тапия за отличен триумф на МОН,  завършил с цялостни шестици по всички образователни предмети от дипломата за приблизително обучение и отлични резултати на държавните зрелостни изпити. " Днес ние, първокурсниците, отваряме нова страница в нашата житейска летопис. Започваме я тук, в Икономически университет – Варна. Вековен университет, стъпил върху своите одобрени в историята корени и обичаи и насочен към бъдещето. Следващите години за нас ще са извънредно значими. Висшето обучение не е единствено ново количество познания, а е на първо място качествено нов метод на мислене. Ще бъдем изправени пред доста трудности, съмнения и тествания, с които не сме се сблъсквали до момента, само че както е споделил немският публицист Ерих Кестнер, " от камъните, които блокират пътя ни, можем да построим нещо красиво “ и  имам вяра, че сме избрали вярното място, което да ни научи по какъв начин. Бидейки част от общността на Икономически университет – Варна, ще ни бъдат предоставени благоприятни условия, които чакат от нас да се пресегнем към тях и да ги използваме, с цел да реализираме задачите и фантазиите си. Ако мога да ви дам един съвет той ще е – самоуверено напред. Каквото и да премисляте, колкото и плашещо да е то – давайте. Направете го! Не се опасявайте да поемате опасности, да мислите ексцентрично, да опитате нещо ново, нещо непознато. Само по този начин ще съумеете освен същински да се реализирате, само че и да достигнете съвършенството, което се крие във всеки един от нас. Не е ли това повода заради която през днешния ден прекрачваме вратите на тази столетна институция?! “ – съобщи Максимилиан Илчев.

След тържествената гала първокурсниците получиха своите студентски книжки. Освен това те имаха опцията на 14 и 15 септември да опознаят своя университет и клубовете по ползи в границите на осведомителните дни, проведени особено за тях.

Икономически университет – Варна посреща академичната 2022/23 година с нова хибридна облачна инфраструктура и новаторско съдействие с български висши учебни заведения – сътрудници. Постоянното възстановяване, обновяването и модернизирането на наличната просветителна инфраструктура за обезпечаване на удобна и споделена качествена среда за образование на младежите са измежду целите и настоящите триумфи на университета. Всички места по държавна поръчка във висшето учебно заведение са запълнени. Кандидатстващите бяха доста повече от избраните места. Засилен интерес към предлаганата просветителна услуга бе регистриран още по време на ранния банкет, когато са заети 72% от квотата за държавна поръчка в образователно-квалификационна степен (ОКС) " бакалавър “. Най-желаните специалности на ранен банкет бяха: " Дигитални медии и ПР “, " Счетоводство и финанси “, " Счетоводство и одит “, " Бизнес стопанска система “, " Информатика и компютърни науки “ и други

При главния банкет измежду най-желаните специалности бяха: " Маркетинг “, " Финанси “, " Мениджмънт “, " Икономика и търговия “, " Стокознание и митническа активност “ и други В отдалечена форма на образование най-търсени са специалностите " Индустриален бизнес и предприемачество “, " Финанси “, " Счетоводство и одит “, " Икономика и търговия “. Сериозен интерес има и към специалностите с преподаване на британски език " Бизнес и мениджмънт “ и " Международен бизнес “. За най-предпочитаните специалности се конкурираха по повече от 10 – 15 кандидат-студенти за едно място.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР