Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,

...
Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

ИУ – Варна първенец в национален конкурс

Бивши и сегашни студенти от
Икономически университет:виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.С първо място в народен конкурс за положителни практики в поддръжка на кариерното консултиране и насочване в условия на пандемия бе отличена Ивелина Тодорова – кариерен съветник в Център " Кариери, предприемачество и маркетинг “ към Икономически университет – Варна. Тя е сертифицирана по интернационалната стратегия GCDF (Global Career Development Facilitator) и съветва интензивно от 2017 година Дипломирана е с бакалавърска степен в компетентност " Международни стопански връзки " и приключва магистърска степен в компетентност " Маркетинг и бранд мениджмънт " в ИУ – Варна.

В състезанието тя показа новаторски инструмент за кандидатстване за стаж и работа – видео автобиография. Изработката на онлайн автобиография започва с началото на пандемията в страната. Проектът е предизвикан от смяната в процеса за асортимент на фрагменти, който мина напълно в онлайн среда. За да се построи последователност към новите условия по кандидатстване, беше нужна промяна на обичайните документи, които показват опита на младежи.

Клипът се снима в университета. Екип от експерти работи по предварителната подготовка на лицето посредством самостоятелни съвещания. В наличието се включват главните реквизити на една обичайната автобиография: показване, степен на обучение, трудов опит, качества (лични и придобити), както и персонална мотивация. Видеото може да се снима и в домашни условия след консултация със експерт в областта на кариерното развиване. Инструментът е новаторски, елементарно използван в практиката и дава отговор на потребностите на работодатели и студенти.

В състезанието, разгласен от " Еврогайдънс България “ и Центъра за развиване на човешките запаси (ЦРЧР), участваха общо 19 оферти. " Еврогайдънс България “ е част от европейска мрежа от центрове в 36 страни, която подкрепя развиването на качествени услуги за кариерно насочване в Европа и обезпечава информация за благоприятни условия за просветителна подвижност.

Основна  цел на състезанието е да събере, отличи и разпространява сполучливи и положителни практики (методики, управления, интерактивни игри и др.), употребявани при разнообразни форми за кариерно консултиране в просветителни институции, кариерни центрове, центрове за информиране и професионално насочване в условия на пандемия.

Добрата процедура ще бъде споделена с други консултанти и експерти в страната на идно национално образование за консултанти на 10.12.2021 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР