Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:Намерете бивши съученици, състуденти, колеги

...
Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:Намерете бивши съученици, състуденти, колеги
Коментари Харесай

Подписване на меморандум за сътрудничество и клъстер между три висши училища предстои в ИУ - Варна

 Бивши и сегашни студенти от
Икономически университет:Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! или.Меморандум за съдействие и основаване на клъстер в региона на маркетинга и предприемачеството ще бъде подписан сред Икономически университет – Варна, Университета за национално и международно стопанство – София и Стопанската академия " Д.А. Ценов “ – Свищов. Документът ще бъде подписан на 4.09.2020 година в 11.00 ч. в ЗАЛА 1 на ИУ – Варна от ректорите на трите висши учебни заведения проф. доктор Евгени Станимиров, проф. доктор Димитър Димитров и проф. доктор Марияна Божинова.

Ръководени от постигнатите до този миг позитивни резултати от дългогодишното съдействие в региона на висшето обучение и науката, както и от взаимния интерес да отговорят на най-актуалните условия, произлизащи от измененията в Закона за висшето обучение, Закона за развиване на университетския състав в Република България и Стратегията за развиване на висшето обучение в България, с подписването на меморандума трите институции декларират готовността си за обединени старания в следните направления:

-   Съвместна работа за одобряване на престижа и престижа на ИУ – Варна, УНСС и СА на национално и интернационално ниво;

-   Развитие на съдействието в необятен набор от области, взаимни действия и начинания посредством консолидиране на капацитета на трите институции и реализиране на синергични резултати в интерес на районите, които обслужват техния стопански и обществен просперитет;

Създаване на клъстер в региона на маркетинга и предприемачеството като модерна форма на междууниверситетско съдействие, което да способства за ефикасното развиване на трите университета и повишение на техния планов потенциал и практическа експертиза.

В региона на образованието университетите ще си сътрудничат за: взаимно образование за създаване на познания, умения  и пълномощия, съответстващи на потребностите на пазара на труда; повишение успеваемостта на практическото обучение; основаване на взаимни образователни стратегии, в това число и чуждоезикови; взаимно присъединяване в академични мрежи; шерване на просветителни и осведомителни запаси.

В региона на науката, проучванията и нововъведенията трите висши учебни заведения ще работят за: взаимен принос към одобряването и развиването на научноизследователската и иновационната  активност на национално и интернационално ниво; взаимно присъединяване в планове по стратегия " Хоризонт Европа “ и други европейски и национални научни програми; взаимна публикационна активност; организация на взаимни национални и интернационалните научни конгреси.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР