Бивши и настоящи израелски служители обвиниха британската актриса Ема Уотсън

...
Бивши и настоящи израелски служители обвиниха британската актриса Ема Уотсън
Коментари Харесай

Обвиниха Ема Уотсън в антисемитизъм заради подкрепа за палестинците

Бивши и сегашни израелски чиновници упрекнаха английската актриса Ема Уотсън в антисемитизъм, откакто тя разгласява фотография на пропалестински митинг с транспарант "Солидарността е просто глагол ".

Съобщението на актрисата, най-известна с ролята си на Хърмаяни във филмите за Хари Потър, притегли мощна поддръжка от палестинските деятели, както и мощна рецензия от израелските управляващи.

„ Десет точки за "Грифиндор " за антисемитизма ", написаха някогашният министър председател Бенямин Нетаняху и някогашният израелски дипломат в Организация на обединените нации Дани Данон.

Настоящият дипломат на Израел в Организация на обединените нации Гилад Ердан също разкритикува Уотсън.

"Фантастиката е допустима в "Хари Потър “, само че не и в действителния живот. В противоположен случай, със силата на магията бихме могли да премахнем злото на "Хамас ", което има за цел да унищожи Израел и палестинската власт, като поддържа терора “, написа Ердан.

Израелският публицист Абрахам Гутман дефинира офанзивите като "подигравка с същинския антисемитизъм ".

"Ако елементарното признание на съществуването на палестинците и изразяването на взаимност с тях е антисемитизъм - тогава какво не е? ", попита Гутман.

Много хора в обществените медии също показаха злоупотребата с термина "антисемитизъм ". Според тях палестинците са измежду семитските нации, тъй че рецензията, че Уотсън е антисемит, тъй като ги поддържа, е неуместна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР