Бивше котелно помещение в двора на затвора е преустроено в

...
Бивше котелно помещение в двора на затвора е преустроено в
Коментари Харесай

Сливен има нов арест

Бивше котелно помещение в двора на пандиза е преустроено в съвременна двуетажна постройка , която дава отговор на актуалните условия. Ремонтът е траял малко повече от година. До в този момент карцерът в Сливен се обитаваше на последния етаж на постройката на ОД на Министерство на вътрешните работи в града.

Нови пространства на ареста в Сливен бяха открити през днешния ден. На церемонията участваха заместник-министърът на правораздаването проф. Николай Проданов, и.д. основен шеф на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията ", старши комисар Ивайло Йорданов, регионалният шеф на Сливен Чавдар Божурски, представители на локалната законодателна, правосъдна и изпълнителна власт.

Новият арест разполага с 20 жилищни пространства и е с потенциал до 40 арестувани лица . Три от пространствата са обособени за арестувани малолетни девойки , дами и малолетни момчета . Всяка от стаите разполага със независим хигиеничен възел , безграничен достъп до течаща вода , система за повикване и сигнализация при потребност , както и модерна противопожарна апаратура, обясни при откриването началникът на пандиза в Сливен старши комисар Йордан Данев. Помещенията, които са с обезпечен достъп до директна слънчева светлина , са снабдени още със система за вентилация и система контролиране на температурата в режим отопление и изстудяване. Арестът разполага с две независимо обособени места за престой навън и със зала за рандеву , която обезпечава директен образен контакт сред гости, арестувани и чиновниците с надзорни и охранителни функционалности.

Това е следващият арест в страната, който е изместен на територията на съответния затвор. При откриването през днешния ден заместник-министър проф. Проданов посочи, че работата за възстановяване на материалните условия в пандизите и арестите ще продължи. За образец той уточни настоящите ремонтни действия в пандизите в Пазарджик и в Бобов дол. За тази година са планувани преустройства на арести и пробационни служби в Добрич и Благоевград. Проф. Проданов уточни още, че по линия на новия програмен интервал на Норвежкия финансов механизъм се работи върху проектирането и построяването на обучителен център с пилотен затвор към него, който се планува да бъде до Самораново. Предвидени са още да бъдат реновирани затворнически общежития и да бъдат основани преходни отделения или така наречен half way houses за акомодация на пандизчии. По линия на Норвежкия финансов механизъм през 2013 година в Сливенския затвор бе осъществен ремонт и преоборудване на медицинския център и отделението за майки с деца, като пространствата бяха напълно приведени в сходство с национални и европейски условия за здравно обслужване на наказаните, а през 2017 година корпусът на пандиза бе главно ремонтиран.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР