Бившата №2 в света Анет Контавейт постигна първата си победа

...
Бившата №2 в света Анет Контавейт постигна първата си победа
Коментари Харесай

Анет Контавейт се завърна на корта с победа в първия кръг в Рим

Бившата №2 в света Анет Контавейт реализира първата си победа от два месеца насам. Естонката лекуваше травма в гърба, само че съумя да победи Алиша Паркс с 6:1, 6:1 в

„ Правих извършения в продължение на месеци, с цел да подобря положението си, тъй като от октомври имах проблеми с гърба. Така че в този момент съм доста разчувствана да се състезавам още веднъж. Щастлива съм, че устоях през днешния ден ", сподели Контавейт след триумфа.

Намиращата се под номер 82 в класацията Контавейт се отдръпна по време на осминафиналната си среща на шампионата в Абу Даби през февруари, а на шампионата в Мадрид в края на април позволи загуба в първия кръг.

Естонката съумя да доближи до четвъртфиналите на Australian open през 2020 г, което е и най-големият й триумф в шампионатите от Големия шлем. Само преди две години Контавейт завоюва четири трофеи през сезона. През 2022 година тя се класира за първите си финали на WTA, поставяйки нови стандарти за естонския тенис, изкачвайки се до номер 2 в света през месец юни.

„ Определено не е елементарно да играеш, когато нещо те тормози непрекъснато. Не мога да кажа, че всичко е наред. Това е единствено един мач, желая да видя по какъв начин ще устоя в още няколко мача ", разяснява още Контавейт, която се изправя против 16-та сложена Людмила Самсонова във втори кръг на шампионата в Рим.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР