Бившата №11 Ализе Корне се представяше великолепно в хода на

...
Бившата №11 Ализе Корне се представяше великолепно в хода на
Коментари Харесай

В маратонски сблъсък: Световната №36 спря похода на Корне и е на финал в Кливланд

Бившата №11 Ализе Корне се представяше превъзходно в хода на тазседмичната конкуренция в Кливланд и доближи до полуфиналната фаза без нито един изгубен сет. Печелившата ѝ серия обаче откри своя край в лицето на международната №36 Александра Саснович, която показва забележителна борбеност и съумя да надделее над опитната французойка след поврат с 6:7(5) 7:5 6:3. Така тя се класира за заключителния стадий на шампионата, където ще се изправи против Людмила Самсонова, намираща се в серия от девет следващи победи.

В откриващата част беларускинята успяваше по отличен метод да миксира ударите си, което ѝ оказа помощ да навакса ранния пасив от пробив и 0:3, за да възвърне паритета за 3:3. Впоследствие тя на два пъти поведе с брейк, само че в никой от двата случая не съумя да се възползва и сетът бе решен в тайбрек, където Корне бе по-стабилната от двете и справедливо се поздрави с триумфа в частта.

Вторият сет също протече извънредно равностойно, като Саснович демонстрираше забележителни качества в контраатакуващ проект и въпреки че позволи два пробива в хода на частта, то в последна сметка съумя да навакса изоставането си и да опази паритета за 5:5, след което реализира нов брейк в последния вероятен миг, с цел да вкара срещата в трети съдбоносен сет.

Там беларуската представителка пое овреме самодейността и небрежно се откъсна с задатък от 4:1, а след това успяваше да се възползва от множеството непредизвикани неточности на съперничката си, с цел да развие преднината си и да се поздрави с крайната победа.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР