Бившата №1 Каролин Вознячки и голямата изненада на турнира Елиз

...
Бившата №1 Каролин Вознячки и голямата изненада на турнира Елиз
Коментари Харесай

Вознячки срещу Мертенс е първият полуфинал при жените

Бившата №1 Каролин Вознячки и огромната изненада на шампионата Елиз Мертенс са първите полуфиналистки в дамския Australian Open. В четвъртък 27-годишната датчанка и 22-годишната белгийка ще се изправят в борба за място на финала в Мелбърн.

Вторият полуфинал ще бъде избран в сряда. Шампионката от 2016 година Анжелик Кербер ще играе с финалистката от US Open Мадисън Кийс в първия мач, а международната №1 Симона Халеп среща Каролина Плишкова в последния четвъртфинал.

Вознячки, която преследва първата си купа от Големия шлем, мина през тежък мач с Карла Суарес Наваро. Датчанката доминираше на корта и завоюва първия сет на нула. Испанката обаче за следващ път показва борбения си темперамент и вкара мача до трети сет.

Вознячки въпреки всичко оправда ролята на любимец и завоюва с 6:0, 6:7 (3), 6:2. Тя можеше да завърши мача в два сета, само че пропусна мачбол при 5:4 във втората част. 40 минути по-късно датчанката изпусна още една опция да завоюва дуела, само че съумя при третия си мачбол.

В дневната сесия Мертенс сервира една от огромните изненади на шампионата. Белгийката, която заема 37-ото място в международната класация, в профил поставената под №4 Елина Свитолина след безапелационна победа с 6:4, 6:0 за 73 минути.

Мертенс реализира втората си победа против тенисистка от топ 10. Досега най-хубавото й показване в Големия шлем беше достигането до третия кръг на миналогодишния " Уимбълдън ". В Мелбърн тя играе едвам петия си шампионат от Шлема, като в три от предходните четири отпадна още на старта.

 Мертенс сервира една от огромните изненади на шампионата след разгромна победа над международната №4 Елина Свитолина
© Reuters

Мертенс сервира една от огромните изненади на шампионата след разгромна победа над международната №4 Елина Свитолина

Всичко, което би трябвало да знаете за: Australian Open (632)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР