Бившата звезда в крикета Имран Хан води след провелите се

...
Бившата звезда в крикета Имран Хан води след провелите се
Коментари Харесай

Бившата звезда в крикета Имран Хан води след изборите в Пакистан

Бившата звезда в крикета Имран Хан води след провелите се през вчерашния ден парламентарни избори в Пакистан , като гласовете към момента се броят. Неговите съперници обаче настояват, че е имало огромни измами и операции , оповестява БиБиСи.

Първоначалните неофициални резултати демонстрират, че партията на Имран Хан ПТИ е отпред, само че ще би трябвало да образува коалиция, в случай че не успее да си обезпечи болшинство.

Преброяването на гласовете протича постепенно, само че администрацията, занимаваща се с организацията на изборите, отхвърля операции , акцентирайки, че са налице единствено механически проблеми .

В изборния ден имаше кръвопролития, като десетки хора починаха при гърмеж в изборна секция.

 Десетки избити и ранени при детонация в Пакистан
Десетки избити и ранени при детонация в Пакистан

Днес там се организират парламентарни избори

Тези исторически избори ще отбележат едвам втория път, когато гражданско държавно управление предава властта на друго, откакто е осъществило цялостен мандат в Пакистан.

При преброени към 42 на 100 от бюлетините, Избирателната комисия на Пакистан дава на партията на Имран Хан 113 депутатски места в 272-местното Национално заседание.

Но партията на изпадналия в недружелюбност някогашен министър председател Наваз Шариф отхвърля резултатите , както и голям брой по-малки партии, като всички те настояват, че е имало големи измами и операции .

" Начинът, по който мандатът на хората крещящо беше нападнат, е непоносим ", акцентира Шехбаз Шариф, който е водач на партията PML-N и брат на някогашния министър председател.

Според изборните управляващи забавянето на оповестението на резултатите е поради механически проблеми в системата за електронно отчитане, като в този момент гласовете се преброяват ръчно.

Но всякакво закъснение на сформирането на държавно управление евентуално ще бъде проблем за пакистанците, като се има поради размирната политическа история на Пакистан и вилнеещата икономическа рецесия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР