Бившата зам.-председателка на Европейския парламент Ева Кайли, която е обвинена

...
Бившата зам.-председателка на Европейския парламент Ева Кайли, която е обвинена
Коментари Харесай

Бившата зам.-председателка на ЕП Ева Кайли, обвинена в корупция, остава в ареста за още 1 месец

Бившата зам.-председателка на Европейския парламент Ева Кайли, която е упрекната в корупция, остава в ареста за още един месец. Това реши съдът в Брюксел, съобщи Българска национална телевизия.

По-рано през днешния ден юристите на Кайли желаеха тя да бъде пусната под домакински арест с електронно наблюдаване, само че съдът не почете настояването им. Гърците управляващи запорираха парцел на Кайли и нейния сътрудник на остров Парос, както и една от техните сметки.

В правосъдната зала през днешния ден Ева Кайли беше показана от двама юристи. Специално за мярката за неотклонение от Гърция дойде гръцкият ѝ юрист. Двамата с белгийския му сътрудник желаеха Кайли да бъде пусната под домакински арест с гривна за следене. Обвинената в корупция и присъединяване в проведена група Ева Кайли твърди, че не е корумпирана.

" Госпожа Кайли в никакъв случай не е била подкупвана. Госпожа Кайли е почтена ", съобщи Михалис Димитракопулос, юрист на Ева Кайли в Гърция.

" Поискахме госпожа Кайли да бъде следена посредством електронна гривна. Тя взе участие интензивно в следствието. Тя оспорва обвиняванията за корупция против нея. Както всички към този момент знаете, взех решение да не споделям повече елементи по случая ", добави Андре Рисопулос, юрист на Ева Кайли в Белгия.

Двамата юристи настояват, че по време на следствието на белгийската прокуратура към медиите е изтекло голямо количество информация.

Според тях прокуратурата води вътрешно следствие за това. Адвокатите могат да употребяват това по-нататък по време на делото с претекста, че е нарушена презумпцията за непорочност на тяхната клиентка.

Кайли е в ареста дружно с колегата си и още двама души с обвинявания за пране на пари, корупция, присъединяване в проведена група и търговия с въздействие в интерес на Катар и Мароко.

Скоро откакто бе арестувана, Кайли бе отведена в новопостроен затвор в белгийската столица. Според локални медии в жилището ѝ и в куфар на татко ѝ са били открити близо един милион евро в брой.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР