Бившата водачка в световната ранглиста по тенис Симона Халеп е

...
Бившата водачка в световната ранглиста по тенис Симона Халеп е
Коментари Харесай

Бившата водачка в световната ранглиста Симона Халеп е хваната с допинг

Бившата лидерка в международната класация по тенис Симона Халеп е със спрени спортни права. Румънката е дала позитивна проба за допинг.

От дисциплинарната комисия на интернационалната федерация (ITF) оповестиха, че двукратната шампионка в шампионатите от Големия шлем оповестиха, че в тялото ѝ е намерено неразрешеното вещество роксадустат . Тестът е изработен по време на US Open през септември. И двете проби са удостоверили съществуването на веществото, което е в забранителния лист на Световната антидопингова организация от тази година.

Роксадустат е лекарство срещу анемия и съставлява инхибитор, който усилва ендогенното произвеждане на еритропоетин и подтиква производството на хемоглобин и червени кръвни кафези , написа Българска телеграфна агенция.

Румънката дефинира, че това е най-големият потрес в живота ѝ. " Никога в кариерата не ми е минавало през мозъка да заблуждавам по какъвто и да е метод, тъй като това е срещу полезностите, в които съм възпитана. Изправена пред такава несправедлива обстановка, се усещам объркана и предадена. Ще се боря до дъно, с цел да потвърдя, че в никакъв случай не съм вземала съзнателно неразрешени вещества и имам вяра, че истината ще излезе нескрито ", сподели Халеп.

Румънката е шампионка от Ролан Гарос през 2018 година и Уимбълдън през 2019 година Тя има общо 24 трофеи от Женската тенис асоциация (WTA), две от които през този сезон в Мелбърн и Торонто, а сега е девета в света.
Халеп се възвръща от интервенция на носа, на която се подложи в средата на септември след US Open поради усложнения с дишането.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР