Бившата столова на езиковите гимназии се е превърната в свърталище

...
Бившата столова на езиковите гимназии се е превърната в свърталище
Коментари Харесай

Наркомани и бездомници налазиха бившия стол на езиковите гим...

Бившата трапезария на езиковите гимназии се е превърната в котило на наркомани и бездомници. За това сигнализира читателят на „ Марица “ Борис Топалов. Вечер от руините, които са в непосредствена непосредственост с учебните здания на двете елитни гимназии и общежитията, се виждали пушеци и се разнасяла миризма на пушек. Често се забелязвало вътре да влизат странни субекти с бутилки и чували с отпадъци, споделя читателят. През деня там се мяркали и възпитаници. „ Най-вероятно да пушат. Дано да не е и за нещо по-лошо като опиати “, тревожи се господин Топалов.

Мястото не е оградено и до порутената постройка се стига гладко, видя кореспондент на „ Марица “. По пода има разпилени фасове, бутилки, опаковки от презервативи. Стените са надраскани с графити, любовни откровения и полови послания на британски. Освен за тоалетна, постройката очевидно се употребява и за домуване на клошари. На доста места има следи от палене на огън, а цели пространства са задръстени от остарели облекла, парцали, завивки, потрошени мебели и дунапрени.

Преди години в постройката са се  изхранвали стотици възпитаници и студенти.

„ В столовата празнувахме рождени дни, организираха се тържества. На втория етаж, (който сега е недостъпен) имаше сцена, на която са се изявяваха учебни сформира. Щури  купони ставаха “, спомнят си с носталгия някогашни възпитаници на елитните гимназии.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР