Бившата шефка на столичната здравна каса Биляна Пенева-Стоянова е предадена

...
Бившата шефка на столичната здравна каса Биляна Пенева-Стоянова е предадена
Коментари Харесай

Бивша шефка на столичната здравна каса отива на съд за принуда

Бившата шефка на столичната здравна каса Биляна Пенева-Стоянова е предадена на съд по обвиняване за насила на трима чиновници, заяви прокуратурата. Обвинителният акт е импортиран в съда и се чака насрочване на разпоредително съвещание по делото.

Стоянова бе. Според прокуратурата тя е оказала напън върху чиновници да отразят погрешни условия срещу волята им в публични документи.

През 2017 година прокуратурата заяви, че в един от случаите служителят бил заставен да завиши или отнеме броя на точките на избрани знаци и по този метод да се завиши броя на леглата на болница " Софиямед ". Освен това не му било разрешено да отрази в протокол действителните данни от провеека в болничното заведение.

В края на 2016 година различен чиновник бил заставен да преправи данните от осъществена инспекция на болница " Сердика ". Вместо отразеното от служителя, че там има увеличени хоспитализации на 7 индивида, било записано, че става дума единствено за две.

Третият случай е от 7 юни 2017 година. Според проверяващите тогава Стоянова принудила собствен чиновник прикрие нарушавания в " Специализирани лечебни заведения за рехабилитация- Национален комплекс " ЕАД-филиал Банкя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР