Бившата шефка на пресцентъра на БСП, а впоследствие директор на

...
Бившата шефка на пресцентъра на БСП, а впоследствие директор на
Коментари Харесай

АШКОЛСУН: Жанет Пашалиева съветва военния министър срещу 4500 лева заплата

Бившата шефка на пресцентъра на Българска социалистическа партия, а след това шеф на програмата на алената телевизия БСТВ, се оказа назначена при военния министър в служебния кабинет Димитър Стоянов като съветничка против апетитната заплата от 4500 лв.. Сериозната сума, против която Жанет се разписва всеки месец, лъсна от кабинета на вицето на Стоянов Теодора Генчовска по на гражданското съдружие " БОЕЦ " за бонусите, раздадени в администрацията на " Дякон Игнатий ".

По информация на Lupa.bg Пашалиева е била назначена малко след встъпването на служебната власт, а връзката с президентската институция направил персонално брачният партньор й - някогашният народен представител от Българска социалистическа партия Димитър Горов, който от години се занимава със земеделие, само че не откъсва взор от процесите в левицата и постоянно показва опозиционерски отзиви против политиката, водена на " Позитано " 20 от Корнелия Нинова.

Това е и повода Жанет да напусне следената от Нинова кабеларка с мъчно финансиране напоследък. По-рано Пашалиева се раздели с дългогодишния си пост " шеф на връзки с обществеността " в партията, сменена от към този момент починалия Васил Самарски. Според осведомени обаче оттогава датира и неафишираната обществено омраза сред червенокосата хала и Нинова.

Оказва се, че точно военният министър Димитър Стоянов, е раздал най-сериозни ДМС-та и заплати на подчинените си от всички трима на поста в последната година - Стефан Янев и Драгомир Заков бяха негови прародители в постоянния кабинет на Кирил Петков. За сметка на това обаче, те двамата са разполагали с по-раздут щат от Стоянов и по-голям като бройка политически кабинет. 

От отговорите на Генчовска излиза наяве, че има дирекции, в които
бонусите за " добра работа " в края на предходната година са стигнали до 50 бона. 

Такъв е образецът с Главна дирекция " Инфраструктура на защитата ", както и " Административно обслужване ". По към 1000 лв. са прибрали от пресцентъра на МО, до момента в който непрекъснатият секретар по защитата Антон Ластарджиев е взел едвам 600 лв.. 

Пашалиева и сътрудника й Христин Петков са прибрали общо едвам 300 лв.. 

Общо раздадените
бонуси в Министерството на защитата са над 436 000 лв.. В същото време парите за персоналния състав на армията не престават да са мизерни, а некомплектът - голям. 

Снимка: БТА 

ТЕМА преди 15 дни 3010 преди 15 дни 6766 преди 30 дни 3379

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР