Бившата шампионка в Откритото първенство на Австралия София Кенин се

...
Бившата шампионка в Откритото първенство на Австралия София Кенин се
Коментари Харесай

Кенин обърна украинка за полуфинал в Хобърт

Бившата шампионка в Откритото състезание на Австралия София Кенин се приближи на две победи от първата си купа след три години пауза, класирайки се на полуфинал на шампионата за дами в Хобърт. 24-годишната американка Кенин победи с 4:6, 6:3, 6:1 Анхелина Калинина (Украйна). В момента тя се намира на 280-о място в ранглистата на женската асоциация УТА, откакто беше достигнала до номер 4. Но травми и неприятна форма я смъкнаха надолу след триумфа й на Мелбърн Парк през 2020-а година.

Класирането й в топ 4 в Хобърт е първи полуфинал в шампионат на УТА или по-високо равнище от този на Ролан Гарос през същата 2020-а.

" Просто се пробвах да подкрепям борбата на корта. Анхелина е тежък съперник. И знаех, че би трябвало да дам всичко от себе си ", съобщи Кенин.

Следващата съперничка по пътя е 21-годишната италианка Елизабета Кочиарето.

Кочиарето, която в първия кръг в профил номер 3 в схемата на шампионата Ализе Корне (Франция), в този момент се оправи с 6-ата Бернарда Пера с 5:7, 7:6 (6), 6:4. 24-годишната рускиня Анастасия Блинкова също е на полуфинал, отстранявайки Юлия Путинцева (Казахстан) с 6:3, 6:4.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР