Бившата шампионка от Уимбълдън Елена Рибакина се отказа от участие

...
Бившата шампионка от Уимбълдън Елена Рибакина се отказа от участие
Коментари Харесай

Елена Рибакина отказа турнирите в Китай, за да е готова за финалите на WTA

Бившата шампионка от Уимбълдън Елена Рибакина се отхвърли от присъединяване на шампионатите в Пекин и Ухан заради проблеми с гърба, само че ще се опита да се завърне на корта за Финалите на WTA в Рияд (Саудитска Арабия) през ноември.

Номер 4 в международната класация реализира много триумфи през първата половина на 2024-а, като завоюва трофеи в Бризбейн, Абу Даби и Щутгарт, само че по-късно пропусна няколко шампионата заради заболяване и травми.

След като доближи до полуфиналите на Уимбълдън, тя се отдръпна от Олимпийските игри в Париж заради бронхит и от US Open през август заради травма на гърба, откакто завоюва първия си мач.

" Поради продължаваща травма на гърба, за жалост, би трябвало да се отдръпва от идните азиатски шампионати. Докато работих интензивно по възобновяване си, моят медицински екип и аз взехме решение, че е най-добре да дам приоритет на здравето си в този миг ", сподели Рибакина в изказване.

Казахстанската тенисистка се раздели с дългогодишния си треньор Стефано Вуков броени дни преди Откритото състезание на Съединени американски щати. Тя желае да играе на Финалите на WTA от 2 до 9 ноември.

" Това беше предизвикателна година и съм признателна за поддръжката на уредниците на шампионати и всички мои почитатели. Екипът ми и аз ще работим, с цел да се върна на корта преди края на сезона ", добави тя.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР