Бившата шампионка от Откритото първенство на САЩ Сам Стосър обяви,

...
Бившата шампионка от Откритото първенство на САЩ Сам Стосър обяви,
Коментари Харесай

Сам Стосър прекратява кариерата си след Australian Open

Бившата шампионка от Откритото състезание на Съединени американски щати Сам Стосър разгласи, че ще се отдръпна от спорта след Откритото състезание на Австралия този месец, 21 години след първото й присъединяване в конкуренцията в Мелбърн.

Австралийката победи Серина Уилямс на финала на Откритото състезание на Съединени американски щати през 2011 година и стана вицешампион на " Ролан Гарос " година по-рано. Тя реализира по-големи триумфи на двойки, спечелвайки четири трофеи от Големия шлем на двойки дами и три на смесени двойки.

" Чувствам се толкоз щастлива и признателна, че имам опцията да завърша кариерата си на моя обичан шампионат, моят домакински шампионат, пред моите австралийски почитатели, другари и семейство ", написа Стосър в обява в Инстаграм.

" Очаквам с неспокойствие да изляза на корта за финален път пред моите невероятни почитатели, които са повода да играя и да се насладя на това прелестно странствуване за финален път ", добави тя.

Стосър ще играе при женските двойки на Откритото състезание на Австралия от 16 до 29 януари дружно с французойката Ализе Корне, както и при смесените двойки със своя съотечественик Матю Ебдън.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР