Бившата шампионка от Australian open София Кенин се класира за

...
Бившата шампионка от Australian open София Кенин се класира за
Коментари Харесай

Каролин Гарсия и София Кенин са полуфиналистки на тенис турнира в Гуадалараха

Бившата шампионка от Australian open София Кенин се класира за полуфиналите на тенис шампионата в Гуадалараха (Мексико) за първи път в своята кариера. Американката съумя да се наложи над канадката Лейла Фернандес с 6:4, 6:7 (6), 6:1.

Миналата седмица 24-годишната тенисистка загуби в три сета от чехкинята Барбора Крейчикова мача за купата на шампионата в Сан Диего.

" Много съм щастлива и горда от себе си. Това значи доста за мен. Тренирах старателно и това стартира да дава резултати, тъй че съм супер горда ", сподели американката, която сега заема 53-а позиция в международната класация.

Кенин съумя да се изкачи до четвъртото място в класацията през 2020 година, откакто завоюва първата си и единствена купа от Големия шлем на Откритото състезание на Австралия, а по-късно и доближи до финала на Ролан Гарос.

Locked in battles past Fernandez in a three set thriller 6-4, 6-7(6), 6-1.
— wta (@WTA)

На полуфиналите Кенин ще срещне сънародничката си Каролайн Доулхайд, която заема 111-а позиция в света. Доулхайд победи италианката Мартина Тревизан с 3:6, 7:6 (9), 6:3.

За първия си полуфинал от месец март насам се класира и Калорин Гарсия. Третата сложена в схемата французойка се наложи над двукратната шампионка от Големия шлем Виктория Азаренка от Беларус с 6:3, 6:4.

За място на финала Гарсия ще играе против гъркинята Мариа Сакари, която победи колумбийката Емилиана Аранго с 6:3, 6:4.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР