Бившата съветска република Туркменистан забрани на жените да използват козметика,

...
Бившата съветска република Туркменистан забрани на жените да използват козметика,
Коментари Харесай

Туркменистан забрани на жените да шофират

Бившата руска република Туркменистан забрани на дамите да употребяват козметика, да вършат очертания, маникюр, да боядисват косата си, да носят тесни облекла и дънки, да карат и да се возят на предната седалка на кола, заяви „ Настоящее время “ с позоваване на радио „ Азатлик “.
Ашхабад е забранил абортите, а ограничаващите ограничения против дамите в страната се ускориха, откакто Сердар Бердимухамедов наследи татко си като президент на страната, добавя изданието.
Правата на дамите в Туркменистан притеглят през последните години вниманието на правозащитни и феминистки организации. Фондът на Организация на обединените нации за популацията разгласява отчет, описващ обстановката с домашното принуждение над дами в страната. Според документа 12 % от интервюираните туркменски дами са претърпели физическо или полово принуждение в фамилията.
През август в интернет беше публикувано видео, на което се вижда по какъв начин мъж, сърдит поради визитата на жена си в салон за хубост, я бие пред очите на хората. Той крещи и удря дамата с юмруци, рита я по краката. Това продължава най-малко две минути и половина и приключва с излизането на двойката от помещението. Според източника на радио Азатлък видеото е снимано в салон за хубост в Кеши. Все още не е известно дали има следствие на този побой.
Според правозащитници казусът с домашното принуждение в Туркменистан се изостря заради рестриктивните мерки на правата на дамите в обществото, по-специално от управляващите. Напоследък натискът върху дамите в страната се ускорява, страната вкарват нови забрани против тях.
Десетки стюардеси и обслужващи чиновници в Туркменистан изгубиха работата си през април поради промяна на устните и други козметични процедури. Туркменските авиолинии, които възобновяват вътрешните полети след спиране, уволниха към 20 стюардеси поради ботокс в устните им. Уволняват се и кондукторки по железниците. Около 50 кондукторки бяха уволнени поради хиалуронова киселина в устните им, още няколко поради силикон, употребен за увеличаване на бюста ". Част от изгонените са уволнени без право на друга работа, сподели източник на радио Азатлик в Ашхабад. 
Наличието на контурна пластика докара до съкращения и в други райони на страната. По-специално, на летището в Туркменбаши, в западната част на Туркменистан, минимум шест служителки са изгубили работата си по същата причина. Уволнени са и две стюардеси, които са работили на вътрешни полети от Туркменабад до Ашхабад.
Според многочислени очевидци в Ашхабад и други туркменски градове по време на акции на публични места и офиси полицията е задържала дами с изкуствени мигли и нокти и ги е отвеждала в полицейските сектори. На дамите е разпоредено да отстранен резултатите от козметичните процедури, както и да платят санкция, равняваща се на към 140 $, половината от междинната заплата в Туркменистан.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР