Бившата състезателка на ПК „Атомик” Гергана Стоянова постави нов рекорд

...
Бившата състезателка на ПК „Атомик” Гергана Стоянова постави нов рекорд
Коментари Харесай

„Златната рибка” Гери Стоянова постави нов рекорд на 50 метра бруст

Бившата състезателка на ПК „ Атомик” Гергана Стоянова сложи нов връх на 50 метра бруст в Държавния екипен шампионат по плуване в София. Гери се състезава в категорията на 13-годишните девойки. Тя съумя да преплува за 34.81секунди (с 1.13 секунда по-добър от предишния) и получи 607 точки по FINA. Също по този начин тя усъвършенства върха си и на 100 метра бруст.
След четири годишно спиране ПК „ Атомик “ взе участие на Държавния екипен шампионат по плуване за мъже и дами (родени след 2005 г.). Последното присъединяване на тима в този шампионат е било през 2013 година. Плувният отбор ще бъде показан от две дами и шестима мъже. Щатният състав на „ Атомик “ е съществено заздравен от нови състезатели. Състав на тима: Борислава Христова, Полина Павлова, Александър Божилов, Богомил Милчев, Владимир Канин, Йордан Маринов, Петър Божилов, Самуил Милчев.
От ПК „ Атомик” първо място и доста положително плуване сподели Петър Божилов на 800 метра свободен жанр, единствено на пет секунди под националния връх в дисциплината.
В Държавния шампионат взе присъединяване и друга „ Златна рибка” от Козлодуй-Преслава Тошева, само че и тя като Гери се състезава за различен плувен клуб, този на „ НСА”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР