Бившата резиденция на Тодор Живков Старата изба - Първенец е

...
Бившата резиденция на Тодор Живков Старата изба - Първенец е
Коментари Харесай

Продадоха избата на Тодор Живков в Първенец за 3,5 млн. лева

Бившата резиденция на Тодор Живков " Старата маза - Първенец " е продадена на обществена обмен от частен правосъден реализатор. Новият собственик   " НСН Инвестмънт "  е броил за парцела от 14 декара и двата комплекса 3.5 млн. лева, оповестява " Пик ", базирайки се на " Марица ".

В тях влизат остаряла и нова част с ракиджийница, ресторант, мазета, енотека, спортна зала, шест стаи, както и градини.  Търгът е стартирал от 1,5 млн. лева, само че при наддаването първичната цена е скочила три пъти. До продажба на винарната се е стигнало поради задължения  от 746 хиляди евро, които предният притежател Иван Панчев имал към 71-годишната Минка Иванова.

Възрастната жена е станала причина да се образува изпълнителното дело. По данни от счетоводния баланс към 2016 година, избата е имала непокрита загуба в размер на над 1,2 млн. лева, а отговорностите са били за над 2 млн. лева.  Преди това се е управлявала от " Шато Виника " АД, която през 2004 година е оповестена в неплатежоспособност, а по-късно - в разпродажба.  " Старата маза - Първенец ", ситуирана в едноименното село, е издигната в края на 19 век. По времето на социализма е превърната в резиденция на Тодор Живков, който посрещал там значими посетители. Имал и лична сбирка с виновност.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР