Бившата резиденция на американския посланик в България вече е на

...
Бившата резиденция на американския посланик в България вече е на
Коментари Харесай

Бившата резиденция на американския посланик у нас се продава

Бившата резиденция на американския дипломат в България към този момент е на пазара. Сградата се продава от интернационална организация за недвижими парцели.

Така изглеждаха улиците Велико Търново и Васил Априлов, на метри от Докторската градина в София, единствено преди няколко месеца.

Сега бариерите в региона на някогашната към този момент резиденция са отстранени и за пръв път от близо 20 години достъпът до улицата е свободен.

Къщата е благосъстоятелност на Службата на Държавния департамент за строителни интервенции в чужбина и сега медиаторът по договорката е интернационална организация за недвижими парцели.

Къщата има доста богата история и е издигната от Станчо Велковски и Иван Данчов, които са едни от най-знаменитите архитекти модернисти.

Сградата е издигната през 1936 година за дом на един от най-богатите българи по това време - Ангел Куюмджийски. По-късно е изплатена за американска легация и е употребен за жилище на посланика.

От интернационалната организация за недвижими парцели не дадоха отговор на запитванията ни за цената и метода на продажба. Сградата се намира в най-скъпия квартал в София, разясняват специалисти.

Цените, които се въртят в професионалните среди са над 1,5 милиона евро.

Посолството отклони поканата за изявление, само че прецизираха, че през годините 23 американски пълномощни министри и посланици са живели на това място.

Адресът на новата резиденция е в квартал Бояна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР