Бившата правителствена болница “Лозенец“ отхвърли в петък всички обвинения за

...
Бившата правителствена болница “Лозенец“ отхвърли в петък всички обвинения за
Коментари Харесай

Болница “Лозенец“ за фрапиращите разкрития: Всичко е законно

Бившата държавна болница “Лозенец “ отхвърли в петък всички обвинявания за противозаконни трансплантации, пререждане в листата на чакащите от върховен служител и източване на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Шокиращите разкрития бяха направени преди ден от министъра на опазването на здравето в служебното държавно управление доктор Стойчо Кацаров.

“Относно внушенията за “неправомерни трансплантации “ – болница “Лозенец “ е спазила прецизно всички условия при трансплантация от жив донор и е изискала и получила нотариално заверени документи за фамилност сред донора и реципиента . Преди да бъдат осъществени съответните трансплантации са известени Агенцията по трансплантации и ДАНС , защото се касае за чужденци “, споделят в своя позиция от “Лозенец “.

По отношение на изказванията за трансплантацията на върховен държавен служител–болница “Лозенец “ разяснява, че не прави разлика сред своите пациенти и се управлява само от медицински критерии и индикации за трансплантации и неотложност. “При въпросния случай се касае за новооткрито онкологично заболяване, развиването на което може да бъде предотвратено единствено със незабавна трансплантация на засегнатия черен дроб. Статусът на неотложност е разгласен навреме в Агенцията по трансплантации “, настояват от болничното заведение.

Лечебното заведение отхвърля и разкритата от журналистическото следствие на Миролюба Бенатова и доказана от НЗОК скица за източването на здравния фонд.

“Внушенията за “източване на здравната каса “ са несъстоятелни и погрешни. Няма нанесена финансова вреда за НЗОК и нелегално финансово облагодетелстване на болничното заведение . Поради преструктурирането на болница “Лозенец “ в Търговско сдружение и нов метод за отчитане пред НЗОК е позволена техническа неточност в отчитането. Болница “Лозенец “ сама открива този пропуск, сама осведоми НЗОК и сама възвръща непозволено получената сума 4 дни преди стартирането на инспекция от НЗОК и 26 дни преди последвалото журналистическо следствие “, твърди болничното заведение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР