Бившата правителствена болница Лозенец е източила 400 хил. лева от

...
Бившата правителствена болница Лозенец е източила 400 хил. лева от
Коментари Харесай

Миролюба Бенатова със страшни разкрития за източване на пари в здравеопазването

Бившата държавна болница " Лозенец " е източила 400 хиляди лв. от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) с отчитането на подправени хоспитализации, откри следствие на Миролюба Бенатова, излъчено в две елементи в предаването " Алтернативата " по ТV1.

''Отиват на профилактичен обзор хора от компании. Впоследствие са регистрирани с емболия на долните крака и тромбоза на долните крака, само че не е за интервенция. Но тези хора са доста млади. Здравната каса не обръща внимание по какъв начин идват информации с идентична диагноза, а може би няма и леглова база. В здравната каса не обърнали внимание'', описа журналистката Миролюба Бенатова за източването на хиляди в болница ”Лозенец”, за което тя има следствие.

''Говорих с близо 40 души. Те ми споделяха, че получили предложение от работодателя, който получил предложение от застрахователя, а той от болничното заведение и си вършат проучвания в болничното заведение. И те споделиха, че не са лежали в болница, а са били на профилактичен преглед'', изясни още тя.

''Повечето хора споделиха, че не желаят да си имат проблеми и не желаят да се демонстрират по малкия екран. Едно-единствено младо момиче се съгласи и сподели, че ще пусне и тъжба в здравната каса'', сподели още Бенатова.

От инспекцията се вадят 66 души, тъй че случаите да не са 100, а 38'', уточни тя обстоятелствата за източване на Правителствена болница.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР