Бившата постоянна представителка на САЩ в ООН Ники Хейли, която

...
Бившата постоянна представителка на САЩ в ООН Ники Хейли, която
Коментари Харесай

Вашингтон пост: Републиканската партия все повече се сплотява около Тръмп

Бившата непрекъсната представителка на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли, която се обрисува като последният претендент за президентската номинация на Републиканската партия, който се опълчва на някогашния американски президент Доналд Тръмп, организира през вчерашния ден срещи с гласоподаватели в щата Ню Хемпшир, в който през днешния ден ще бъдат създадени първоначални избори, написа в. " Вашингтон пост ".

Американското издание отбелязва, че партията от ден на ден се сплотява към Тръмп и че социологическите изследвания сочат, че Хейли изостава от Тръмп с двуцифрено число. От тази позиция някогашната непрекъсната представителка в Организация на обединените нации се възползва от най-хубавата си опция и може би последна опция да спре или забави Тръмп, като опита да се показа като претендента, който има най-сериозни шансове да победи настоящия президент на Съединени американски щати Джо Байдън на изборите през ноември.

Хейли сякаш получи надпреварата, което искаше: единоборство с Тръмп в щата, с който обвързва огромна част от очакванията си за президентската конкуренция. Неделното евакуиране на губернатора на Флорида Рон Десантис от конкуренцията за установяване на кандидат-президента на републиканците в действителност обаче може да се трансформира в нова компликация за Хейли, която така и така изостава от противника си, отбелязва " Вашингтон пост ". Въпреки че някогашната непрекъсната представителка в Организация на обединените нации нееднократно да е казвала, че желае в надпреварата да останат единствено двама претенденти, някои републикански стратези настояват, че изтеглянето на Десантис и на Вивек Рамасуами единствено ще облагодетелства Тръмп. В качеството си на финален претендент, който се опълчва на Тръмп, Хейли ще се сблъска със същото предизвикателство, с което си имаха работа Десантис и останалите: по какъв начин да атакуваш Тръмп, без да отблъснеш на първичните избори тези гласоподаватели, които му симпатизират или са го подкрепяли в предишното.

" Винаги споделям тежките истини. Гласувах за Доналд Тръмп два пъти. Горда съм, че служих на Америка в неговото държавно управление. Оправдано или не обаче, хаосът е негов сателит. Всички знаете, че съм права. Хаосът е негов сателит. Не можем да си разреши страната ни да е объркана и светът да гори, като в това време се обречем на още четири години безпорядък. Няма да оцелеем ", сподели през вчерашния ден Ники Хейли на предизборна демонстрация в град Франклин, който се намира в щата Ню Хемпшир.

Очаква се резултатите от днешните първоначални избори да са решаващи - освен за акцията на Ники Хейли, само че и за изхода на битката за установяване на кандидат-президент на Републиканската партия, написа " Вашингтон пост ". Тръмп се снабди с поддръжката на някогашни противници и на членове на законодателни органи и мнозина републиканци са на мнение, че конкуренцията ще завърши скоро след началото си.

Щатът Ню Хемпшир е прочут с това, че там от време на време има изненади, като да вземем за пример успеха от 2000 година на сенатор Джон Маккейн против Джордж Буш-младши и успеха на Хилари Клинтън против Барак Обама през 2008 година. По тази причина поддръжниците на Хейли се надяват, че многото присъстващи на нейните прояви през последните дни са знак, че тя притегля гласоподаватели.

През миналата седмица Тръмп на няколко пъти разкритикува Ники Хейли и я назова " глобалистка ", която би показала отстъпчивост по въпросите, свързани с защитата на границите на Съединени американски щати.

Макар че Хейли доста пъти се е въздържала от рецензии във връзка с Тръмп, тя на процедура се трансформира в претендента анти-Тръмп. През последните дни тя изостри нападките си против някогашния президент, откакто бе разкритикувана, че не му се е противопоставила по-решително.

Ники Хейли обаче е изправена пред сложна борба. Според взаимно изследване на " Вашингтон пост " и на Монмаутския университет демонстрира, че Тръмп евентуално ще получи поддръжката на 52% от гласоподавателите на първичните избори и че за Хейли ще гласоподават 34%. От изследването излиза наяве, че въпреки че Хейли съвсем е удвоила резултата си от ноември до момента, поддръжката за Тръмп също се е нараснала, отбелязва " Вашингтон пост ".

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР